Bloemkool van de barbecue
Lauren Kreijger

Bloemkool van de barbecue

zaterdag 15 augustus 2020
In de zomer wil je vaak wat lichter eten dan tijdens de wintermaanden. Een barbecue is dan dé gelegenheid om te experimenteren met gegrilde groenten. Grill een hele bloemkool op de BBQ en serveer ‘m met een zelfgemaakte groenekruidensaus en een flinke klodder Vadouvan Bistro Sauce. Zo heb jij met dit recept van Oil & Vinegar je portie vitamientjes voor vandaag in één klap binnen geharkt.

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 bloemkool
12 el Olio di Oliva Aglio
¼ bosje basilicum (ca. 8 takjes)
¼ bosje peterselie (ca. 8 takjes)
80 g oude kaas
4 el Vadouvan Bistro Sauce
sap van een halve citroen zout
2 el Lemon & White Pepper Seasoning

Bereiding
1. Verwarm je barbecue voor tot 180 °C.
2. Wrijf de bloemkool in met vier eetlepels Olio di Oliva Aglio en bestrooi met twee eetlepels Lemon & White Pepper Seasoning. Leg de bloemkool op de BBQ en rooster ongeveer 40 minuten. Keer de bloemkool regelmatig tot alle zijden egaal bruin kleuren.
3. Voor het maken van de groene kruidensaus meng je de basilicum, peterselie, citroensap, zout en acht eetlepels Olio di Oliva Aglio met de staafmixer tot het een gladde massa is.
4. Snijd de bloemkool in stukken. Verdeel de Vadouvan Bistro Sauce en de groene- kruidensaus over de bloemkool en rasp er wat oude kaas over. Maal wat Lemon & White Pepper Seasoning bovenop om het helemaal af te maken.

Heb jij dit recept voor de barbecue gemaakt? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.