Bosvruchten boekweit parfait
Lieske van der Waals

Bosvruchten boekweit parfait

maandag 28 december 2015
Na de feestdagen ben ik wel toe aan een lichtere maaltijd. De dag begint met ontbijt, dus wat is een betere manier om de dag goed te beginnen dan met een lekker fris maar voedzaam ontbijtje. Deze bosvruchten boekweit parfait is een rauw recept. Dit betekent dat alle voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Het mooie van dit recept is dat je eindeloos kan variëren met toppings.

Wat heb je nodig? 
Voor 1 persoon:
75 g boekweit grutten
240 ml ongezoete amandelmelk
1/2 theelepel vanille extract
75 g rauwe cashewnoten
1 handjes bosvruchten (vers of diepvries)
1 theelepel kokosrasp

*Eventueel 1 eetlepel bietensap
*Eventueel extra toppings naar smaak


Hoe maak je deze bosvruchten boekweit parfait?
Laat de cashews minimaal een uur weken in de amandelmelk en het vanille extract (dit kan eventueel ook een nacht van tevoren in de koelkast, mocht je 's ochtends weinig tijd hebben). Als de cashews geweekt zijn, blend dan het mengsel. Voeg de boekweit grutten toe en blend opnieuw. Als er een gladde pap ontstaan is, zet je het aan de kant.Voeg tot slot de bosvruchten toe en blend het mengsel nogmaals tot er een mooie roze kleur ontstaat. Voor een diepe roze-rode kleur kan je een scheutje bietensap toevoegen. Plaats het bosvruchten-boekweit-cashew mengsel in een diep bord of kom en versier met de overige bosvruchten. Bestrooi tot slot met de kokosrasp. Voeg eventueel toppings toe naar smaak.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.