Chaipasta
Karlijn Swaen

Chaipasta

zaterdag 28 oktober 2023
Ben jij net zo'n zoetekauw als wij? Dan is vandaag je geluksdag! Wij zijn namelijk dol op zoet beleg en kunnen rond het lunchmoment erg verlangen naar iets zoets. Heerlijke noten- en chocopasta's staan dan ook regelmatig  bij ons op tafel. Natuurlijk is het wel fijn om hierin te variëren en daarom delen wij dit heerlijke chaipasta recept uit 'Het Theeboek' van Veerle Stoffels! Dit recept is lekker smeuïg en gemaakt van witte chocolade, room en natuurlijk chai! Een echte lekkernij in de ochtend om de dag goed te beginnen.

 

Ingrediënten


100 g witte chocolade
2-3 g chai
100 ml volle room

 

Hoe maak je de chaipasta?  1. Zet allereerst supersterke chai. Vervolgens verwarm je de room in een pan op middelhoge temperatuur, maar laat niet koken.
    Haal de room van de warmtebron en voeg de chai toe en laat minstens 30 minuten trekken. Roer af en toe om te voorkomen dat zich een velletje vormt.

  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie.

  3. Meng de gesmolten chocolade met de chairoom en zet in de koelkast voor 1 uur.

  4. Na 1 uur doe je de pasta in de keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel.

  5. Doe de chaipasta in een glazen pot en bewaar in de koelkast, klaar voor gebruik!


Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek ‘Het Theeboek'. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Het Theeboek
Bol.com | Libris
Veerle Stoffels
ISBN:  9789401492553
25,99 | Lannoo 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.