...

Courgette carpaccio op 3 manieren

door | 29 jul 2018 | Adv, avocado, bonen, courgette, Groente van de maand, Groenteschotel, Recepten, Salade, zeekraal

Print Friendly, PDF & Email

Deze vegetarische variant van de klassieke carpaccio is echt een topper! Van de courgette van Eigen Bodem maak je snel en eenvoudig deze feestelijke en smaakvolle carpaccioplakken. Met de drie verschillende recepten kun jij zelf je favoriet kiezen. Of je serveert ze gewoon allemaal natuurlijk 😉

Traditionele carpaccio
Voor 2 personen

Ingrediënten
Voor de carpaccio
1 courgette
30 gram rucola
een handje pijnboompitten
2 eetlepels edelgistvlokken

Voor de dressing
1 theelepel balsamicoazijn
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel olijfolie
½ theelepel dille
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. 
  2. Snijd de courgette in dunne plakken en schep deze om in de dressing. Zet dit voor vijf minuten opzij.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan tot ze verkleuren.
  4. Verdeel de courgetteplakjes over twee borden.
  5. Strooi over elk bord een eetlepel edelgistvlokken. Vul aan met de rucola en de geroosterde pijnboompitten. Verdeel eventueel de overgebleven dressing over beide porties.

 

Carpaccio met sojabonen en zeekraal
Voor 2 personen

Ingrediënten
Voor de carpaccio
1 courgette
4 eetlepels sojabonen
40 gram zeekraal
½ mango, in blokjes

Voor de dressing
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
sap van een halve sinaasappel
sap en rasp van een limoen
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de courgette in dunne plakken en schep deze om in de dressing. Zet dit voor vijf minuten opzij.
  3. Kook de sojabonen voor twee minuten.
  4. Verdeel de courgetteplakjes over twee borden.
  5. Strooi de sojabonen, zeekraal en mango over beide borden. Verdeel eventueel de overgebleven dressing over beide porties.

 

Carpaccio met grapefruit en avocado dressing
Voor 2 personen

Ingrediënten
Voor de carpaccio
1 courgette
40 gram veldsla
1 grapefruit
2 eetlepels granaatappelpitten
2 eetlepels pompoenpitten

Voor de dressing
1 rijpe avocado
1 eetlepel agave siroop
1 teen knoflook
sap van een halve citroen
water om te verdunnen
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten voor de dressing toe aan een blender. Pureer en voeg water toe tot de dressing vloeibaar genoeg is. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog wat citroensap toe. Giet de dressing in een grote kom.
  2. Snijd de courgette in dunne plakken en schep deze om in de dressing. Zet dit voor vijf minuten opzij.
  3. Snijd de grapefruit in kleine partjes en verwijder de velletjes.
  4. Verdeel de courgetteplakjes over twee borden.
  5. Leg op beide borden een handje veldsla en vul aan met de grapefruitpartjes, granaatappelpitten en pompoenpitten. Verdeel eventueel de overgebleven dressing over beide porties.

Heb jij een van deze recepten gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Courgette carpaccio op 3 manieren
Article Name
Courgette carpaccio op 3 manieren
Description
Deze vegetarische variant van de klassieke carpaccio is echt een topper! Met de carpaccioplakken maak jij snel en eenvoudig dit smaakvolle gerecht.
Author
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt