Het is vandaag Nationale Boerenkooldag! De dag waarop we het bestaan van (één van) Nederlands lekkerste en groenste groenten vieren. Als Nederlanders kennen wij boerenkool vooral in de stamppot, maar wist je dat je er nog veel meer mee kan maken? Vier Boerenkooldag met ons mee en ga aan de slag met deze crostini’s met geitenkaas en boerenkoolchips!
Ingrediënten
15-20 stuks
15 minuten bereidingstijd
1 volkoren stokbrood
olijfolie
125 g verse geitenkaas(schijfjes)
1 el olijfolie
3-4 handjes boerenkool
peper
zout
knoflookpoeder
chilipoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd het stokbrood in plakken en smeer in met wat olijfolie.
- Beleg het ovenrooster met een bakpapiertje en leg hier de plakjes stokbrood op. Schuif het rooster in de oven. Bak het stokbrood in ongeveer 5 minuten krokant.
- Verhit in de tussentijd een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg 4 handjes boerenkool en een flinke snuf peper, zout, knoflookpoeder en chilipoeder toe. Bak totdat de boerenkool krokant is. Voeg eventueel extra kruiden naar smaak toe.
- Smeer de stokbroodjes in met geitenkaas en maak af met wat krokante boerenkoolchips.
Heb jij deze crostini’s gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
0 reacties