Dagje Geen Vlees: Indiase linzencurry
Isabel Boerdam

Dagje Geen Vlees: Indiase linzencurry

zaterdag 18 november 2017
Dagje geen vlees? Dat wordt nu nóg makkelijker voor de flexitariërs onder ons (en zelfs voor de vleeseters!). Samen met MAGGI lanceer ik namelijk de Dagje Geen Vlees productlijn om groenten méér ruimte te geven in ons dagelijks eetpatroon zonder dat je het vlees mist. Deze Indiase linzencurry met wortel en bloemkool is enorm lekker en bevat maar liefst 120% van je van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Je zet hem binnen no time op tafel!

Groente inspiratie in 3 recepten
Samen met MAGGI chef Ben Hakstege, ben ik aan de slag gegaan om drie recepten te ontwikkelen die boordevol groenten zitten, waarbij je het vlees niet zult missen. Deze Indiase linzencurry is één van de drie! Hij is super smaakvol dankzij de Indiase specerijenmix die dit gerecht zijn heerlijke, karakteristieke smaak geeft. De mix bevat 8 typische Indiase kruiden zoals kurkuma, komijn, anijs en olijfolie van eerste persing en zout als smaakmaker. Voeg zelf een flinke portie verse groenten, kokosmelk, rijst en linzen toe en klaar! Dit is een recept voor het hele gezin, waar famillie, vrienden en kids ook blij van worden - echt waar! Benieuwd naar meer recepten? Vorige week deelde ik al het Mexicaanse groentepannetje met paprika, kidneybonen en ei. Hier heb ik super veel goede reacties op gehad, dus ook zeker de moeite van het proberen waard.

Wat heb je nodig?
Voor 2-3 personen
1 zakje MAGGI Dagje Geen Vlees Indiase Linzencurry*
200 gram bloemkool
200 gram wortel, in roosjes
1 ui, in blokjes
3 bosui, in ringen
1 zak linzen (200 gram)
200 milliliter kokosmelk light
150 gram basmatirijst
1 eetlepel olijfolie
2 takjes koriander, grofgehakt

*Het product is helaas niet meer verkrijgbaar. Wij vinden dit natuurlijk ook heel jammer, maar deze fantastische recepten kun je nog gewoon maken. De kruiden voor dit recept zijn: kurkuma, koriander, komijn, kaneel, cayennepeper, zwarte peper, gember, knoflook, kardamom, knoflook en kruidnagel

Hoe maak je het?
Eerst even de snelle uitleg zien? Check het filmpje hieronder: 

https://www.youtube.com/watch?v=57-JX61gIdw&t=22s

Stap 1: Bereid alle ingrediënten voor, zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
Stap 2: Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de wortel, ui en bloemkool totdat ze iets goudbruin zijn. Voeg de kruidenmix toe en roer kort door tot de kruiden gaan geuren.
Stap 3: Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel met de deksel op de pan 5 minuten pruttelen.
Stap 4: Haal de deksel van de pan en voeg de linzen toe. Laat het geheel ca. 3 minuten pruttelen. Schep af en toe om.
Stap 5: Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Let op: je hoeft geen extra zout toe te voegen, dit zit al in de kruidenmix.Stap 6: Schep de rijst door het bloemkool-kokosmengsel. Roer de bosui erdoor en laat nog 1 minuut doorwarmen.
Stap 7: Garneer het gerecht met de koriander en serveer desgewenst met een limoentje.

KOM PROEVEN!!!
Ben je nieuwsgierig naar deze Dagje Geen Vlees recepten? En heb je zin om eens met mij te komen kletsen over gezond en lekker vegetarisch eten? Dan heb ik leuk nieuws! Op vrijdag 1 december van 17:00-19:00 sta ik in de kookstudio van de Albert Heijn XL op het Gelderlandplein in Amsterdam, en kook daar alle Dagje Geen Vlees gerechten. Je kunt gratis komen proeven! Kom je langs???

Heb jij mijn Dagje Geen Vlees recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie met #dagjegeenvlees via Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!



5 Reacties

ik heb een zout arm dieet voor mij hatrfalen en mag bijna geen zout gebruiken , dus ik wil weten of er veel zout in deze gerechten zitten . s.v.p. graag een reactie hier over naar mij . groeten van ans vervoort breda

12:04 19 januari 2024

Hi Ans, Helaas zijn deze producten niet meer verkrijgbaar! Gelukkig kun je ze wel zelf namaken en dan het zout eruit laten. Dan weet je ook zeker dat ze geschikt zijn voor jouw dieetvoorkeur. De kruiden voor dit recept zijn: kurkuma, koriander, komijn, kaneel, cayennepeper, zwarte peper, gember, knoflook, kardamom, knoflook en kruidnagel. Succes en de groetjes, Karlijn

12:04 19 januari 2024

Hallo Isabel, Ik ben geen keukenprinses maar houd wel van lekker koken. We waren verzot op dit gerecht. En als we een restje over hielden, dan maakte ik van de andere helft van de bloemkool, een bouillonblokje (Vega) en wat water en het restje een heerlijke bloemkoolsoep. Maar ik heb geen idee wat de verhoudingen van de kruiden: De kruiden voor dit recept zijn: kurkuma, koriander, komijn, kaneel, cayennepeper, zwarte peper, gember, knoflook, kardamom, knoflook en kruidnagel, zouden moeten zijn. Kun je mij alsjeblieft op weg helpen? Groetjes, Cintha

12:04 19 januari 2024

Dag Cintha, Bedankt voor je vraag! Je zou de volgende verhoudingen kunnen aanhouden: 1 tl kurkuma 2 tl koriander 1 tl komijn 1 tl kaneel 1/2 tl cayennepeper 1 tl zwarte peper 3 cm gember, geraspt 2 knoflookteentjes, geperst 1 tl kardamom 2 kruidnagelen Succes! Groetjes, Daniëlle

12:04 19 januari 2024

Ik vind de linzencurry heel lekker maar kan hem bij Albert Heijn niet meer krijgen. Heb online bij Jumbo en plus gezocht maar daar ook niet te vinden. Weet jij waar deze nog te koop is. Ik heb het vandaag zelf gemaakt en was best lekker, maar miste wel iets.

12:04 19 januari 2024

Hoi Jeannette, wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over Maggi Dagje Geen Vlees. De serie stroomt helaas uit, dus het kan zijn dat ze nog ergens verkrijgbaar zijn, maar ze komen, wanneer ze op zijn in de winkel, niet meer terug in het assortiment. Voor meer details over de beschikbaarheid kan je het beste de Maggi consumenten service even mailen. Wij hebben hier helaas geen zicht op!

12:04 19 januari 2024

Ik vind alle drie de varianten heerlijk. Mijn oog valt wel op de worte, in roosjes? Crea hoor

12:04 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.