...

Dagje Geen Vlees: Indiase linzencurry

door | 18 nov 2017 | Adv, bloemkool, Flexitarisch, Granen, Groenteschotel, Kookfilmpjes, linzen, Recepten, Snel klaar, Vegetarisch, Wereldkeuken, wortels

Print Friendly, PDF & Email

Dagje geen vlees? Dat wordt nu nóg makkelijker voor de flexitariërs onder ons (en zelfs voor de vleeseters!). Samen met MAGGI lanceer ik namelijk de Dagje Geen Vlees productlijn om groenten méér ruimte te geven in ons dagelijks eetpatroon zonder dat je het vlees mist. Deze Indiase linzencurry met wortel en bloemkool is enorm lekker en bevat maar liefst 120% van je van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Je zet hem binnen no time op tafel!

Groente inspiratie in 3 recepten
Samen met MAGGI chef Ben Hakstege, ben ik aan de slag gegaan om drie recepten te ontwikkelen die boordevol groenten zitten, waarbij je het vlees niet zult missen. Deze Indiase linzencurry is één van de drie! Hij is super smaakvol dankzij de Indiase specerijenmix die dit gerecht zijn heerlijke, karakteristieke smaak geeft. De mix bevat 8 typische Indiase kruiden zoals kurkuma, komijn, anijs en olijfolie van eerste persing en zout als smaakmaker. Voeg zelf een flinke portie verse groenten, kokosmelk, rijst en linzen toe en klaar! Dit is een recept voor het hele gezin, waar famillie, vrienden en kids ook blij van worden – echt waar! Benieuwd naar meer recepten? Vorige week deelde ik al het Mexicaanse groentepannetje met paprika, kidneybonen en ei. Hier heb ik super veel goede reacties op gehad, dus ook zeker de moeite van het proberen waard.

Wat heb je nodig?
Voor 2-3 personen
1 zakje MAGGI Dagje Geen Vlees Indiase Linzencurry*
200 gram bloemkool
200 gram wortel, in roosjes
1 ui, in blokjes
3 bosui, in ringen
1 zak linzen (200 gram)
200 milliliter kokosmelk light
150 gram basmatirijst
1 eetlepel olijfolie
2 takjes koriander, grofgehakt

*Het product is helaas niet meer verkrijgbaar. Wij vinden dit natuurlijk ook heel jammer, maar deze fantastische recepten kun je nog gewoon maken. De kruiden voor dit recept zijn: kurkuma, koriander, komijn, kaneel, cayennepeper, zwarte peper, gember, knoflook, kardamom, knoflook en kruidnagel

Hoe maak je het?
Eerst even de snelle uitleg zien? Check het filmpje hieronder: 

Stap 1: Bereid alle ingrediënten voor, zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
Stap 2: Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de wortel, ui en bloemkool totdat ze iets goudbruin zijn. Voeg de kruidenmix toe en roer kort door tot de kruiden gaan geuren.
Stap 3: Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel met de deksel op de pan 5 minuten pruttelen.
Stap 4: Haal de deksel van de pan en voeg de linzen toe. Laat het geheel ca. 3 minuten pruttelen. Schep af en toe om.
Stap 5: Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Let op: je hoeft geen extra zout toe te voegen, dit zit al in de kruidenmix.Stap 6: Schep de rijst door het bloemkool-kokosmengsel. Roer de bosui erdoor en laat nog 1 minuut doorwarmen.
Stap 7: Garneer het gerecht met de koriander en serveer desgewenst met een limoentje.

KOM PROEVEN!!!
Ben je nieuwsgierig naar deze Dagje Geen Vlees recepten? En heb je zin om eens met mij te komen kletsen over gezond en lekker vegetarisch eten? Dan heb ik leuk nieuws! Op vrijdag 1 december van 17:00-19:00 sta ik in de kookstudio van de Albert Heijn XL op het Gelderlandplein in Amsterdam, en kook daar alle Dagje Geen Vlees gerechten. Je kunt gratis komen proeven! Kom je langs???

Heb jij mijn Dagje Geen Vlees recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie met #dagjegeenvlees via Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!


Summary
recipe image
Recipe Name
Dagje Geen Vlees: Indiase linzencurry met wortel en bloemkool
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

11 Reacties

  1. ans

    ik heb een zout arm dieet voor mij hatrfalen en mag bijna geen zout gebruiken , dus ik wil weten of
    er veel zout in deze gerechten zitten . s.v.p. graag een reactie hier over naar mij .
    groeten van ans vervoort breda

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Ans,

      Helaas zijn deze producten niet meer verkrijgbaar!

      Gelukkig kun je ze wel zelf namaken en dan het zout eruit laten. Dan weet je ook zeker dat ze geschikt zijn voor jouw dieetvoorkeur.
      De kruiden voor dit recept zijn: kurkuma, koriander, komijn, kaneel, cayennepeper, zwarte peper, gember, knoflook, kardamom, knoflook en kruidnagel.

      Succes en de groetjes,
      Karlijn

      Antwoord
  2. Cintha

    Hallo Isabel,

    Ik ben geen keukenprinses maar houd wel van lekker koken. We waren verzot op dit gerecht. En als we een restje over hielden, dan maakte ik van de andere helft van de bloemkool, een bouillonblokje (Vega) en wat water en het restje een heerlijke bloemkoolsoep. Maar ik heb geen idee wat de verhoudingen van de kruiden: De kruiden voor dit recept zijn: kurkuma, koriander, komijn, kaneel, cayennepeper, zwarte peper, gember, knoflook, kardamom, knoflook en kruidnagel, zouden moeten zijn.
    Kun je mij alsjeblieft op weg helpen?

    Groetjes,
    Cintha

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Dag Cintha,

      Bedankt voor je vraag! Je zou de volgende verhoudingen kunnen aanhouden:

      1 tl kurkuma
      2 tl koriander
      1 tl komijn
      1 tl kaneel
      1/2 tl cayennepeper
      1 tl zwarte peper
      3 cm gember, geraspt
      2 knoflookteentjes, geperst
      1 tl kardamom
      2 kruidnagelen

      Succes!

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord
  3. Jeannette Dietz

    Ik vind de linzencurry heel lekker maar kan hem bij Albert Heijn niet meer krijgen. Heb online bij Jumbo en plus gezocht maar daar ook niet te vinden. Weet jij waar deze nog te koop is. Ik heb het vandaag zelf gemaakt en was best lekker, maar miste wel iets.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Jeannette, wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over Maggi Dagje Geen Vlees. De serie stroomt helaas uit, dus het kan zijn dat ze nog ergens verkrijgbaar zijn, maar ze komen, wanneer ze op zijn in de winkel, niet meer terug in het assortiment. Voor meer details over de beschikbaarheid kan je het beste de Maggi consumenten service even mailen. Wij hebben hier helaas geen zicht op!

      Antwoord
  4. Ingeborg

    Ik vind alle drie de varianten heerlijk. Mijn oog valt wel op de worte, in roosjes? Crea hoor

    Antwoord
  5. K

    Deze Bloemkoolcurry is echt een van mijn favorieten!! Heerlijk, zonder rare toevoegingen en snel klaar. Graag meer van zulke recepten! Die andere twee varianten heb ik wel een van gekocht maar nog niet geprobeerd. Ik ben benieuwd!

    Antwoord
      • Fredsy

        Ik vind het erg jammer dat deze niet meer in de supermarkt te verkrijgen is. Dit was een van mijn favoriete gerechten voor een jaar lang. En om de kruidenmix nou zelf te gaan maken is te lastig denk ik. Heb je misschien nog een kruidenmix alternatief voor mij? Bijv van pataks iets ofzo?

        Groetjes, Freddy

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt