...

Dahlsoep met naanbrood

door | 14 jan 2017 | linzen, Recepten, Soep, tomaten

Print Friendly, PDF & Email

In Sri Lanka eten ze Dahl gewoon met de handen! Dip het lekkere brood gewoon in de soep en geniet van dit heerlijke comfort food. Deze kruidige linzensoep is ideaal op deze koude, winterse dagen.

Wat heb je nodig voor de dahlsoep?

Voor het Naanbrood
500 g bloem
1 zakjes gist (7 gram)
1 el honing
1 tl zout
150 ml water
100 g yoghurt
50 g Ghee Easy Natural
Voor de currypoeder
½ tl kruidnagel
¼ kaneel
1 tl kurkuma
1 el komijnpoeder
1 el korianderpoeder
1/4 tl chili poeder
½ tl zwarte peper
Voor de soep
300 ml groentebouillon
400 ml water
500 g gele linzen
1 ui
2 tenen knoflook
1 cm gember
6 tomaten
2 el Ghee Easy Idian Spice
1 tl mosterdzaad
1 el garam masala
½ bosje verse koriander
Hoe maak je de dahlsoep met naanbrood?
Doe de bloem in een grote kom en meng de gist, honing en zout er door. Voeg het water, de yogurt en ghee toe en kneed ca. 5 minuten tot een soepel deeg. Bedek de kom met een vochtige theedoek en zet voor minimaal één uur weg op een warme plek of totdat het deeg verdubbeld is. Maal voor de currypoeder de kruidnagel en kaneel fijn met een vijzel en meng met de overige specerijen.Meng de groentebouillon met het water en voeg de linzen toe. Breng aan de kook en voeg de currypoeder toe. Kook ca. 20 minuten op laag vuur gaar. Snipper de ui, pers de knoflook en snij de gember fijn. Snij de tomaten in blokjes. Verwarm in een koekenpan de ghee en bak hierin de ui, knoflook en gember glazig. Voeg het mosterdzaad toe en bak mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog ca. 4 minuten. Voeg het mengsel toe aan de gekookte linzen. Roer er de garam masala door en pureer het geheel met een staafmixer. Verdeel het deeg in 6 porties en rol uit op een bebloemd werkblad. Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Smeer de bovenkant van het deeg in met wat ghee en bak de broden aan iedere kant ongeveer 2 minuten goudbruin. Serveer de soep met de naanbroden en garneer met blaadjes koriander.

Heb jij dit recept klaargemaakt? Verras ons met een foto van jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische dahlsoep met naanbrood
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)
ZTRDG
Volg ZTRDG

ZTRDG

Inspiratiebron & marktplaats at ZTRDG
Op ZTRDG - het platform dat symbool staat voor de lekkerste dag van de week - vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één druk op de knop alle ingrediënten van een recept of verwen jezelf met bijzondere producten waar je het hele weekend gelukkig van wordt. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. Zorgeloos genieten van je weekend dus!
ZTRDG
Volg ZTRDG

Latest posts by ZTRDG (see all)

2 Reacties

  1. Inge

    Heb net de soep gemaakt, maar moest zeker 400 ml extra water/bouillon toevoegen. Klopt het recept wel met de 700 ml vocht op 500 gram linzen?

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Inge, als ik kijk naar de receptuur dan denk ik dat je met 700 ml vocht eerder een stevige linzen-saus krijgt, dan een vloeibare soep. Ik zou aanraden om water/bouillon naar smaak toe te voegen om tot een fijne structuur te komen 🙂 Groetjes!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt