De Libanese keuken: geroosterde aardappeltjes met verse kruiden
Lauren Kreijger

De Libanese keuken: geroosterde aardappeltjes met verse kruiden

woensdag 06 mei 2020
Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Libanese keuken. Uit het boek Beiroet delen we met jullie een recept voor geroosterde aardappeltjes met verse kruiden!

Ingrediënten
Voor 4-6 personen
60 minuten bereidingstijd
750 g gele mediterrane aardappels (liefst uit Marokko, Cyprus of Malta)
olijfolie
zout
2 bossen koriander
3 el korianderzaad
3 teentjes knoflook
rasp en sap van 1 citroen
2 el aleppo-peper of pul biber

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de aardappels en snijd in niet te grove en niet te kleine blokjes. Doe ze in een grote oventray, hussel om met een scheutje olijfolie en zout en bak ze in 35 tot 40 minuten lichtgoudbruin.

  3. Snijd ondertussen de koriander fijn. Stamp het korianderzaad fijn in een vijzel. Rasp de knoflook en voeg toe, samen met de citroenrasp en de aleppo-peper. Meng alles in de vijzel en roer door de aardappels. Bak nog 5 tot 10 minuten onder de grill en schep goed om. Serveer gelijk en sprenkel er wat citroensap over.


Heb jij dit recept of een ander recept uit Beiroet gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Beiroet
Merijn Tol
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
ISBN: 9789038806969
Prijs: €34.99

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.