...

De ultieme Shakshuka

door | 13 jul 2020 | Brood, Groenteschotel, paprika, Recepten, Snel klaar, tomaten, Wereldkeuken

Print Friendly, PDF & Email

Ik ben dol op Shakshuka! Een heerlijke brunch, lunch of zelfs snelle avondmaaltijd op basis van een pittige tomaten-paprikasaus met daarin eieren gegaard. Ik ontdekte deze voor het eerste bij Ottolenghi in London en was meteen verkocht. Dit is de versie van onze kookexpert Eke van Koken met Kennis, dus genieten gegarandeerd! Tip: bekijk ook eens Eke’s kookboek Bakken met kennis!

Ingrediënten
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
1 tl komijnzaad
1 tl paprikapoeder, liefst pittig
1 blikje tomaatblokjes (400 g)
2 tl tijmblaadjes
2 tl rietsuiker (kan je ook weglaten)
10 g koriander, fijngehakt
10 g bladpeterselie, fijngehakt
4 eieren
cayennepeper, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook en paprika 5 minuten. Voeg de komijnzaadjes en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee.
  2. Voeg de tomaatblokjes, tijmblaadjes en suiker toe en roer alles goed door. Zet een deksel op de pan en laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
  3. Roer de helft van de kruiden erdoor en maak vier kuiltjes in de saus. Breek de eieren boven de kuiltjes en gaar ze 5 minuten in de saus met een deksel op de pan.
  4. Bestrooi met een beetje cayennepeper en met de rest van de kruiden. 

Tip! Kan jij wel een vitamineboost gebruiken? Vitaminstore voedingssupplementen bevatten altijd de best opneembare vitaminen, mineralen en nutriënten van de hoogste kwaliteit. Speciaal ter aanvulling op de westerse leefstijl en voor een optimale ondersteuning van jouw gezonde leven. Naast dat de supplementen in een nieuw jasje zitten, zijn ze nu tijdelijk extra voordelig!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Recept voor de ultieme Shakshuka
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 55 Review(s)
Eke Mariën
Volg Eke

Eke Mariën

Kook-expert van De Hippe Vegetariër at Koken met kennis
Eke, bekend van zijn boeken ‘Bakken met kennis’ en ‘Cook & Chemist’, is de echte kook-expert van De Hippe Vegetariër. Met zijn achtergrond als kok, foodstylist en kookschooldocent weet Eke alles over koken, de basisbereidingen maar vooral ook over de chemie van kookprocessen. Eke werkt als freelance foodstylist, productontwikkelaar en bedenkt en styleert recepten voor diverse bekende (kook)tijdschriften.
Eke Mariën
Volg Eke

Latest posts by Eke Mariën (see all)

11 Reacties

  1. Evelien Okken

    Heerlijk! bedankt 🙂

    Antwoord
  2. Pauline

    Vandaag gemaakt met als toevoeging wat gekruimelde feta en (sorry, niet vegetarisch maar wel heel lekker) wat blokjes chorizo.

    Antwoord
    • Noelle

      Feta is wel vegetarisch, alleen niet vaganistisch

      Antwoord
      • Renee

        Het ging om de chorizo

        Antwoord
  3. Max-Paul Mansveld

    was lekker,houden we erin. was genoeg voor twee personen als avondeten.
    dank je wel, ga deze site vaker gebruiken

    Antwoord
    • Rosa Kuijpers

      Hi Max-Paul,

      Bedankt voor je bericht. Fijn om te horen dat de Shashuku goed in de smaak viel 🙂

      Antwoord
  4. Max-Paul Mansveld

    was lekker, houden we erin. genoeg voor twee personen als avond eten.
    dank je wel, ga deze site vaker te gebruiken

    Antwoord
    • Rosa Kuijpers

      Hi Max- Paul,

      Wat goed om te horen dat het in de smaak viel!

      Antwoord
  5. Suus

    Hey Eke,

    Voor hoeveel personen is dit?

    Groetjes,
    Suus

    Antwoord
    • Anne Bolten

      Hi Suus,

      Het gerecht is voor 4 personen! Eet smakelijk alvast 🙂

      Antwoord
  6. zonderzooi

    Oeeehh I looove shakshuka! Ik eet het vaak in restaurants maar vanwege de vele ingrediënten ben ik soms te lui het zelf te maken. Toch maar eens proberen nu ik zo deze foto zie haha.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt