...

De Wereldse Bakplaat: dal met spinazie, verse kokos en limoen

door | 18 nov 2020 | Curry, linzen, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Met kookboek De Wereldse Bakplaat bak je de wereld rond in 75 bakplaten. Door middel van 75 recepten geeft Rukmini haar lezers de mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe smaken en nieuwe keukens. Vandaag delen wij een recept uit de Aziatische keuken, namelijk een heerlijke dal. Lees hier hoe je dit gerecht maakt!

Ingrediënten
Voor 2 personen
140 g rode linzen, afgespoeld
1 kleine tl kurkuma
1 blikje van 400 ml kokosmelk
90 g verse kokos, in blokjes van 1 cm
200 ml kokend water
1 teen knoflook, ongepeld
1 ui, in dunne ringen
1 tl komijnpoeder
1 el olie
3-4 grote handenvol spinazie
geraspte schil en sap van 2 biologische limoenen
zeezoutvlokken, naar smaak
rijst, naanbrood of chapati’s
partjes limoen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Doe de linzen, kurkuma, kokosmelk, blokjes kokos, het kokende water en de knoflook in een kleine braadslede of braadpan met deksel. Vermeng op je snijplank de ui met de komijn en olie en strooi over de linzen. Dek strak af met aluminiumfolie of een deksel en zet 45 minuten in de oven.
  3. Roer zodra de dal gaar is de spinazie door de linzen tot de blaadjes geslonken zijn. Voeg eventueel wat kokend water toe om de dal vloeibaarder te maken. Roer het limoensap en de geraspte limoenschil erdoor, voeg als je wilt wat zout toe en dien op met rijst, naanbrood of chapati’s en extra partjes limoen om erboven uit te knijpen.

Tip! Verse kokos kun je in kleine verpakking in de koeling van de supermarkt vinden, naast de stukjes verse ananas en meloen. Veel handiger dan een hele kokosnoot te moeten ontleden voor zo’n klein beetje verse kokos.

Heb jij het boek De Wereldse Bakplaat al? Of heb je dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

De Wereldse Bakplaat
Rukmini Iyer
Uitgever: Becht
EAN: 9789023016557
Prijs: €19,99

Summary
recipe image
Recipe Name
De Wereldse Bakplaat: dal met spinazie, verse kokos en limoen
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Latest posts by Lauren Kreijger (see all)

2 Reacties

  1. Sanny van Haperen

    Let op: het recept is voor gedroogde linzen. Die nemen vocht op. Met linzen uit blik wordt dit dunne soep.

    Antwoord
    • Tessa Emmen

      Hi Sanny,

      Klopt! Thanks voor je scherpheid!

      Liefs,
      Tessa

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt