...

Een Delicieux VEGA paastafel waar het hele gezin blij van wordt

door | 12 apr 2019 | Adv, Ontbijt, Producten, Recepten, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Bij Pasen denk ik aan een mooi gedekte tafel met gele details, paastakken, paaseitjes en heerlijke brunchgerechten. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het samenkomen van familie en vrienden om het Hollandse voorjaar in te luiden en te genieten van allerlei verschillende gerechtjes en hapjes. Van bananenpannenkoekjes tot een heerlijk luxe paasstol!

Lidl Delicieux
Wij vonden alles voor een VEGA paastafel bij Lidl. Vanaf het voorjaar is daar het Delicieux assortiment weer te vinden in de schappen. Het Delicieux voorjaarsassortiment ligt tijdelijk in de winkels; de actieperiode loopt vanaf 28 maart t/m het Paaswekend. Daarnaast vind je er ook een groot assortiment aan verse producten. Bij Lidl verzamelden we heerlijke ingrediënten om een complete vegetarische paastafel voor te bereiden, waar je met het hele gezin van kunt genieten. Wij vonden het Delicieux assortiment echt verrassend veelzijdig, luxe en erg betaalbaar! Kijken jullie mee?

Bananenpannenkoekjes

Ingrediënten
Voor 1 persoon
1 banaan
2 Kipster eieren
1 el chiazaad
kaneel, naar smaak
kokosolie

Bereidingswijze

  1. Schil de banaan, snijd deze in plakjes en prak de banaan in een kom.
  2. Breek de eieren in de kom en meng samen met de banaan en het chiazaad tot een glad mengsel.
  3. Voeg kaneel toe naar smaak, meng alles nog een keer goed door elkaar.
  4. Verhit kokosolie in een koekenpan en bak drie kleine pannenkoekjes of één grote pannenkoek. Smakelijk!

Scones met jam en roomkaas

Ingrediënten
Voor 12 scones
Lidl bakmix voor scones
480 g bloem
15 g bakpoeder
½ tl zout
75 g suiker
75 g boter, op kamertemperatuur
150 ml melk
2 Kipster eieren

Eventueel
Lidl mini jam
roomkaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar.
  3. Snijd de boter in blokjes en meng door de droge ingrediënten. Kneed het deeg totdat er kruimels ontstaan.
  4. Meng de eieren en de melk door elkaar.
  5. Voeg beetje voor beetje het ei-melkmengsel toe aan het deeg.
  6. Vorm 12 kleine balletjes van het deeg en verdeel de balletjes over een muffinvorm of met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de scones in de oven in 30 minuten gaar.
  8. Serveer de scones met roomkaas en jam. Smakelijk!


Bagels met toppings

Ingrediënten
Voor de bagels
Lidl bakmix voor bagels of kant-en-klaar
250 ml water
20 g roomboter
1 Kipster ei

Voor de toppings
roomkaas
Hollandse aardbeien
Delicieux eiersalade
Delicieux hagelmix
Delicieux bospaddenstoelenkaas
Delicieux luxe truffel mayonaise
rucola

Bereidingswijze

  1. Meng de mix, de boter en het water in een beslagkom met de hand of met een mixer met deeghaken tot een stevig deeg.
  2. Neem het deeg uit de beslagkom en kneed het met de handen nog even door tot een soepele deegbal.
  3. Doe het deeg terug in de beslagkom en bedek de kom met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plaats 40 minuten rijzen.
  4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en maak hiervan strengen van 25 centimeter.
  5. Duw de uiteinden van de strengen tegen elkaar aan, zodat de ronde bagelvorm ontstaat.
  6. Leg de bagels met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog circa 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
  7. Verwarm de oven voor op 200°.
  8. Bestrijk de bagels met een losgeklopt ei of een beetje koffiemelk en bestrooi ze met sesamzaad.
  9. Bak de bagels in 20 minuten goudbruin. Beleg de bagels met je favoriete toppings*. Smakelijk!

*Tip! Beleg voor een hartige variant je bagel met Delicieux luxe truffel mayonaise, een aantal plakjes Delicieux bospaddenstoelenkaas, gevolgd door verse rucola. Of vervang de kaas door Delicieux luxe truffel-eiersalade. Zin in een zoete bagel? Beleg je bagel met roomkaas en verse aardbeien of met Delicieux hagelmix!

Extra lekkers voor op VEGA paastafel!
– Kipster eieren, gekookt
– Lidl Delicieux volkoren notenstol
– Lidl Delicieux aspergesoep
– Favorina Fairtrade luxe chocolade paaseitjes
– Delicieux verse macarons
– Delicieux spelt-bananenbrood

YUM YUM YUM! Zo is jouw paasfeest écht compleet. Fijne paasdagen allemaal!

We zijn ook heel erg benieuwd naar jouw Hollandse Paas/voorjaars tradities! Wat mag bij jou niet ontbreken tijdens Pasen? Ga jij altijd wandelen met het gezin? Spelletjes spelen? Of paaseitjes zoeken? Verras ons met jouw paastradities in een reactie op het blog, via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Een Delicieux VEGA paastafel waar het hele gezin blij van wordt
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt