DIY TREND: frozen yoghurt citroen
Lieske van der Waals

DIY TREND: frozen yoghurt citroen

maandag 27 augustus 2018
Genieten van ijs zonder dat je een ijsmachine nodig hebt, dat kan! Wij maakten homemade frozen yoghurt citroen! Heb jij trouwens de trend van ijs in fruit al gespot? Hier worden de lekkerste ijsjes geserveerd in fruit, leuk! Vanochtend deelden wij hier de mooiste Instagram foto's van. En nu kun jij zelf aan de slag om een prachtig zomers dessert op tafel te zetten!

Wat heb je nodig?
Voor 5 personen (à 15 bollen ijs):
1 liter volle yoghurt
2 citroenen, rasp en sap
2 theelepels honing
4,5 citroen, gehalveerd
Extra: plastic container en een ijsschep 

Hoe maak je het?
Let op! Begin op tijd, het ijs moet namelijk bij voorkeur een nacht in de vriezer.

  1. In een ruime (plastic) bak met deksel, plaats je de yoghurt. Was de citroenen.

  2. Heb je een zesteur? Dan is het leuk om deze te gebruiken om bij een van de citroenen sliertjes van de citroenschil te maken. Rasp beide citroenen en vang de rasp op. Pers de citroenen en voeg het sap en de rasp toe aan de yoghurt.

  3. Voeg aan het citroen-yoghurtmengsel de honing toe en roer goed door elkaar.

  4. Plaats het mengel minimaal 4 uur in de vriezer.

  5. Ondertussen hol je de gehalveerde citroenen uit. Deze uitgeholde citroenen vormen je bakje, waar je later de bolletjes ijs in serveert.

  6. Wanneer je yoghurtmengsel bevroren is, kun je met behulp van een ijsschep bolletjes scheppen van de frozen yoghurt. Serveer 2-3 bollen in de uitgeholde citroen.


Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

2 Reacties

Hoi Lieske, Ik heb me aan het recept gehouden, maar het ijs werd zeker niet zo romig dat je het met een ijsschep kan scheppen. Sterker, ik heb mijn grootste hakmes moeten gebruiken. Er hebben zich namelijk kristallen gevormd. Iets wat de ijsmachine normaal voorkomt, maar jij geeft aan dat we die niet hoefden te gebruiken. Heel erg jammer!

11:57 19 januari 2024

Hoi Judy, wat jammer om te horen dat het niet gelukt is aan de hand van de bereidingswijze. Ik zal deze nog eens kritisch onder de loep nemen. Ik heb wel regelmarig geroerd wat bij mij genoeg effect heeft gehad. Vervelend wel!

11:57 19 januari 2024

Klinkt heel lekker, zou je misschien ook sojayoghurt kunnen gebruiken?? Wellicht minder romig... Mijn moeder heeft nl een koemelk allergie maar houdt, net als ik, heel erg van citroen & van ijs.

11:57 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.