...

Easy Vegan: Bountytaart

door | 6 dec 2017 | Raw Food, Recepten, Vegan, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Kennen jullie Living the Green Life? Dit is een compleet plantaardig platform dat laat zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, succesvol en bevredigend leven. Vorige maand bracht Sanne van Rooij, oprichtster van Living the Green Life, het boek Easy Vegan uit. Met dit boek laat Sanne zien hoe je met uitsluitend plantaardige producten heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden, zonder uren in de keuken te staan. Wij mogen drie recepten delen uit dit mooie kookboek. We begonnen met de American Pancakes voor een zondags ontbijt en een zoete aardappelstoofpot voor een gure herfstdag. Als afsluiter delen we het recept voor deze bountytaart met kokos en chocolade.

Uit het boek: Van chocolade en kokos kun je de lekkerste dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bountysmoothie, bountyreepjes of een bountytaart! De laatste is een van mijn paradepaardjes. Deze taart is zo lekker dat iedereen die hem eet ineens toch wel een beetje enthousiast wordt over plantaardig eten. Want: ‘Hé, als dit vegan is, dan zal de rest ook wel meevallen!’. Krijg je vrienden of familie te eten en wil je ze echt iet speciaals voorzetten? Dan is deze bountytaart een optie.

Wat heb je nodig voor 8 personen?
Voor de taart:

  • 200 g dadels
  • 125 g walnoten
  • 125 g kokosrasp
  • 125 g cashewnoten
  • 400 ml volle kokosmelk
  • 2 el kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 150 g pure chocolade
  • cacaopoeder

Tools:
Keukenmachine

Hoe maak je deze bountytaart?

  1. Doe de dadels, walnoten en 75 g kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alle ingrediënten aan elkaar plakken. Druk het dadelmengsel in het bakblik en zet in de koelkast.
  2. Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe ze, samen met 200 ml kokosmelk, kokosolie, de overige 50 g kokosrasp en de ahornsiroop in de keukenmachine. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de bountytaart en zet weer terug in de koelkast.
  3. Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de chocolade in stukjes en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet over de kokoslaag van de bountytaart en zet een nachtje in de koelkast. Bestrooi de taart voor het serveren met cacaopoeder.

Allergenen: vegan, raw, glutenvrij, sojavrij

Tip! Kan jij wel een vitamineboost gebruiken? Vitaminstore voedingssupplementen bevatten altijd de best opneembare vitaminen, mineralen en nutriënten van de hoogste kwaliteit. Speciaal ter aanvulling op de westerse leefstijl en voor een optimale ondersteuning van jouw gezonde leven. Naast dat de supplementen in een nieuw jasje zitten, zijn ze nu tijdelijk extra voordelig!

Heb jij deze taart naar het recept van Sanne van Rooij gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Easy Vegan
Sanne van Rooij van Living the Green Life
Uitgever: Kosmos Uitgevers

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Easy Vegan: Bountytaart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 43 Review(s)
Anne Bolten
Volg Anne

Anne Bolten

Social Media Redacteur at De Hippe Vegetariër
Anne is de Social Media Expert van De Hippe Vegetariër. Een ambitieuze jonge dame die Geneeskunde studeert en daarnaast enorme affiniteit heeft met goede gezonde voeding dankzij haar opstandige darmen. Gelukkig heeft ze daar amper meer last van sinds ze een eetpatroon heeft gevonden dat bij haar past. Genieten doet ze nog steeds elke dag!
Anne Bolten
Volg Anne

Latest posts by Anne Bolten (see all)

31 Reacties

  1. Tess

    Deze taart is geweldig! Ik maak hem in 2 kleine taartvormen van de Hema. Ik heb me laten vertellen dat hij ook goed in te vriezen is. Zeker aan te raden om te maken.

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Tess,

      Wat leuk om te lezen! We hopen dat je nog vaak van deze vegan taart zal genieten.

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  2. Roos

    Hoelang kun je de taart in de vriezer bewaren?

    Antwoord
    • Jitske IJlstra

      Hi Roos,

      Een taart als deze blijft meer dan een maand goed in de vriezer! Deze kun je dus lekker ruim op tijd maken!

      Lieve groet,

      Jitske

      Antwoord
  3. Márta

    Wat een heerlijke taart! Raw is hij niet als je de cashewnoten kookt en de chocolade laat smelten op het vuur. Maar dat mag de pret niet drukken. Dit ga ik vaker maken. Errrug lekker, fijn dat ik deze gevonden heb. Ziet er ook feestelijk en luxe uit, dus echt iets voor op een feestje voor vegans. Bedankt!

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Márta!

      Wat fijn om te horen dat deze taart goed in de smaak valt. Dat vinden wij altijd leuk nieuws!

      Wij hopen dat je hem nog vaak zult maken en dat hij bij vrienden en familie net zo goed in de smaak valt.

      Fijne dag,
      Karlijn

      Antwoord
  4. Anke

    Ik wilde de taart morgenochtend maken, zodat ik hem morgenmiddag kan serveren. Ik lees nu dat hij een nachtje in de koelkast moet. Iemand ervaring met het overslaan van het nachtje? Of werkt dat niet? Anders ga ik zo nog aan de slag :).

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Hi Anke,

      Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk hebt gedaan en of de taart is gelukt! Beter is wel om de taart een nacht in de koelkast te laten staan zodat het geheel iets steviger wordt. Graag hoor ik jouw resultaat 🙂

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord
  5. Linda

    Geen idee hoe ik dit moet omschrijven ….. wat ontzettend lekker én ook een succes bij niet-vegans en gluten-/tarwevrije snoepers.
    Ik heb de taart in een cakeblik gemaakt, was even bang dat ik ‘m er niet heel uit zou krijgen maar na de nacht in de koelkast kort in warm water gehouden en in 1x omgekeerd.
    Perfekt! In plakjes, puntjes of blokjes snijden en smullen maar 😉
    Bedankt voor het recept!

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Hi Linda,

      Wat fijn dat de Bountytaart zo goed in de smaak is gevallen! Goed om te horen dat je de taart alsnog na een nachtje koelen eruit heb gekregen. Ga zo door!

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord
    • Revital Bras

      Thanks, but this is not vegan.
      In dark choclete there is always milk.

      Antwoord
  6. Ellen

    Goed recept voor een heerlijk taartje! Mijn huisgenoten en ik hebben kunnen genieten van deze traktatie. Ook makkelijk te maken.

    Antwoord
  7. Marlieke

    Hoi,

    Hoe lang kan ik deze taart bewaren in de koelkast en kan ik hem ook invriezen?
    Vandaag gemaakt, morgen proeven 🙂 Ben benieuwd!

    Antwoord
    • Sanne Romp

      Hi Marlieke, invriezen moet lukken hoor! Als je hem dan gewoon de dag vantevoren uit de vriezer haalt lijkt me dat geen probleem. In de koelkast zou ik het 2-3 dagen bewaren, niet veel langer. Ik ben benieuwd of je taart goed is gelukt en of je het lekker vindt! Laat je dat nog even weten?

      Antwoord
  8. Eva

    Mmm, ziet er overheerlijk uit :-). Gaat dat vlot uit de springvorm of doen jullie iets om dat te vergemakkelijken en ervoor te zorgen dat de taart er niet aan blijft kleven?

    Antwoord
    • Enza Bom

      Hoi Eva, dit is echt een traktatie ja. Je kan voor de zekerheid de springvorm insmeren met kokosolie, dan weet je zeker dat hij makkelijk los laat!

      Antwoord
  9. Denise

    Hoii,

    Ik ga de taart zo maken maar bedoel je volle kokosmelk uit blik of uit een pak melk?

    mvg,
    Denise

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Denise, we bedoelen hier volle kokosmelk uit blik 🙂

      Antwoord
  10. Henriette Visscher

    Wij hadden de kokosrasp vergeten mee te nemen en te lui om eeer terug te gaan naar de supermarkt. Dus hebben we er maar wat extra noten doorheen gegooit.

    Volgende keer het juiste recept gebruiken. Ik ben benieuwd hoe die er morgen uit komt en smaakt!!

    Antwoord
  11. Christa

    We hebben ze hier ook gemaakt. De ahornsiroop hadden we niet in huis, dus hebben we kandijsiroop gebruikt. Heerlijk!

    Antwoord
  12. Emma

    Heel lekker en heel goed gelukt!! Heb ze gemaakt in kleine muffinvormpjes,
    En ook zonder de cashews te weken (gewoon heel fijn gesneden!)
    ! Als je geen keukenapparaat hebt, laat je niet tegenhouden! Heerlijk recept!

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Emma, wat leuk om te horen dat je mini bounty’s hebt gemaakt! Heel erg leuk inderdaad om deze in kleinere porties te maken 🙂

      Antwoord
  13. Ina

    Heerlijke taart!

    Antwoord
    • Mariëlle van Stek

      Leuk om te horen Ina, dankjewel!

      Groetjes,
      Mariëlle

      Antwoord
  14. Yildi

    Hoe groot moet de bakblik zijn?

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Yildi, ik zou een springvorm van 20 cm gebruiken voor dit recept! Groetjes, Lieske

      Antwoord
  15. Siet

    Raw? In het recept staat bij punt 2: kook de cashewnoten.
    Hoe zit dit? Weken misschien, waarin?
    Ik ben de taart nu aan het maken. Hopen dat het goed komt!

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Hi Siet! Oeh dat is goed dat je het zegt, weken was ook goed geweest (koken ook trouwens hoor maar dan is het niet meer rauw). Is de taart gelukt? Ik hoop het!

      Antwoord
      • Babette Beek

        Ik vind de taart heerlijk
        Wel machtig, maar lekker.
        Heb hem aantal keer gemaakt, ik doe dan nog bosvruchten door de choladelaag

        Antwoord
        • Elise

          Wat een fantastisch recept! De taart was super goed gelukt. Is inderdaad erg machtig, maar dat weerhoudt je ervan om er teveel van te eten ;). Ga hem zeker nog eens maken!

          Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt