Gado gado salade
Tessa Emmen

Gado gado salade

dinsdag 28 november 2023
In het nieuwe kookboek 'Vegan Toko' neemt Milou van der Will je mee naar de toko van haar dromen en laat zien hoe makkelijk het is om lekker te eten zonder dierlijke ingrediënten. Haar recepten zijn lekker snel en makkelijk, smaakvol en zijn perfect voor doordeweeks. Vandaag mogen wij een recept delen uit het kookboek namelijk: Gado gado salade. Gado gado is misschien wel een van de bekendste Indo-gerechten ter wereld. Iedereen kent het, iedereen maakt het anders. En dit is de lievelingsmanier van Milou. Nu ook zo benieuwd naar dit recept? Kijk snel verder voor het recept en waan je in de Oosterse wereld!


Ingrediënten


2 personen
1 avocado, in plakjes
½ krop radicchio, gewassen
200 g krieltjes, gehalveerd
200 g mini-asperges of gewone, in de lengte gehalveerd)
100 g bimi, in de lengte gehalveerd
100 g sugar snaps
50 g botersla, gewassen
40 g kiemgroenten (zoals alfalfa)
2 el pinda’s
1½ el neutrale olie
1 el geraspte kokos
1 tl ahornsiroop
zout en peper

voor de pindasaus
100 ml water
3 el pindakaas
2 el ketjap manis
1 el tomatenketchup
1 el sambal oelek
1 tl sojasaus

 

Hoe maak ik de gado gado salade?



  1. Verwarm de heteluchtoven voor tot 200 °C. Verdeel de krieltjes over de helft van de bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel van de olie en bestrooi met een goeie snuf zout en hussel. Schuif de bakplaat 25 minuten in de oven. Voeg de laatste 10 minuten de asperges en de bimi toe en verdeel over de andere helft van de bakplaat. Besprenkel eveneens met wat olie en zout.

  2. Blancheer intussen de sugar snaps maximaal 2 minuten. Spoel goed met koud water (of leg even in ijswater).

  3. Mix de pindakaas, sambal, ketjap, sojasaus en tomatenketchup met het water in een steelpannetje tot een gladde saus en verwarm zachtjes. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  4. Verhit een koekenpan en rooster de pinda’s 3 minuten. Voeg op het laatst de kokosrasp toe en daarna ook de ahornsiroop. Schud nog even om. Hevel over in een schaaltje.

  5. Verdeel de sla en radicchio over een grote serveerschaal. Voeg de geroosterde krieltjes en groenten toe. Verdeel ook de avocado, kiemgroenten en gekarameliseerde pinda’s over de salade. Serveer met de pindasaus.


Heb jij dit recept of een ander recept uit het kookboek 'Vegan Toko' gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vegan Toko
Milou van der Will
Bol.com | Libris
Good cook | €32,50



 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.