...

Basisrecept: klassieke gebonden witte aspergesoep

door | 2 mei 2019 | asperges, Lunch, Recepten, Soep, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Heb je witte asperges bereid en heb je de schillen over? Weggooien is zonde! Dit recept is perfect om de hele asperges te gebruiken, of om de schillen te verwerken van de asperges die je de dag ervoor via deze basisrecepten klaargemaakt hebt. Daar trek je namelijk erg makkelijk een heel smakelijke bouillon van. Voeg eventueel nog hele asperges toe of serveer de soep met brood en je hebt een voedzame maaltijd!

Ingrediënten
Voor 4 personen
schillen en afsnijdsels van 1 kg asperges
2 l water
250 ml (plantaardige) room
50 ml witte wijn
60 g boter
60 g bloem
zout en peper

Optioneel:
extra asperges voor in de soep, gesneden in stukken van 4 cm

Bereidingswijze

  1. Spoel de afsnijdsels en de schillen van de asperges af en laat deze uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit boter in een pan en roer hier met een garde langzaam de bloem doorheen. Let er op dat de roux niet verbrandt. Voeg vervolgens langzaam water toe aan de pan, gevolgd door de aspergeresten en eventueel de extra asperges. Roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg witte wijn toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
  4. Doe, wanneer het water kookt, de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de bouillon 20 minuten trekken.
  5. Haal de afsnijdsels en schillen van de asperges uit de pan. Doe de asperges, als je deze hebt toegevoegd, terug in de pan.
  6. Voeg de room toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar en verdeel de soep over de borden. Smakelijk!

Toe aan meer witte asperge inspiratie? Hier vind je nog meer recepten met asperges!

Met dank aan Shutterstock voor de foto van witte asperges van Cora Mueller. Je download de foto hier.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een andere tip om de schillen van de asperges te gebruiken? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Basisrecept: klassieke gebonden witte aspergesoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

2 Reacties

  1. Kiki

    Zojuist dit recept gemaakt en het viel een beetje tegen helaas. Was erg waterig, en heb er nog is wel extra asperges bij gedaan.

    Antwoord
  2. Johanna

    Als je van tevoren de asperges goed wast, hoef je de afsnijdsels en schillen niet meer te wassen. Dan kun je ze gelijk gebruiken en gaan geen waardevolle voedingsstoffen verloren.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt