Als wij denken aan herfst, denken wij al gauw aan witlof. Onze moeders (en zelfs onze oma’s) maakten dit vroeger uit de oven met kaas en ham, maar tegenwoordig zijn we veel verder met het bereiden van groenten. Neem bijvoorbeeld dit recept uit het kookboek ‘Lots of vega‘: gekarameliseerde witlof. Een heerlijk bijgerecht voor deze herfst of winter! Je zou het zelfs kunnen serveren tijdens het kerstdiner. Duik jij mee de keuken in?
Ingrediënten
voor vier personen
4 stronkjes witlof
4 el balsamicoazijn
2 el agavesiroop
Hoe maak je gekarameliseerde witlof?
- Snijd de onderkanten van de witlof en snijdt ze vervolgens in de lengte doormidden en de helften in drie parten.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak de witlof tot deze bruin begint te kleuren. Breng op smaak met zout en peper.
- Besprenkel op het laatst met de balsamicoazijn en agavesiroop en bak nog een minuutje. Serveer de gekarameliseerde witlof als bijgerecht of als centerpiece. Eet smakelijk!
TIPS! Je kunt de agavesiroop vervangen door ahornsiroop, honing of suiker. Voeg rode ui of extra kruiden toe, zoals verse salie, tijm of rozemarijn. Bak of rooster deze mee met de groenten.
Ga jij dit bijgerecht voorschotelen tijdens kerst? Of heb jij een ander favoriet recept uit het kookboek ‘Lots of vega‘? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lots of vega
Bol.com | Libris
Lotte Vermeer
€28,-
Centerpiece…….
Hou toch op aub!
Hi Erwin,
Het kan natuurlijk ook als bijgerecht, aan jou de keuze.
Geniet ervan!
Liefs,
Bibian