Op de redactie zijn wij gek op bananenbrood. Wist jij dat het vandaag de bananenbrooddag is? Een perfect moment om weer eens de keuken in te duiken en een lekker bananenbrood te bakken. Je kunt eindeloos variëren met verschillende smaakcombinaties in jouw baksel. Vandaag delen wij onze versie van gemarmerd bananenbrood met kurkuma, honing en pure chocola! Tip: gebruik extra rijpe bananen in je brood voor een extra zoete smaak.
Ingrediënten
voor 1 bananenbrood
3 rijpe bananen
2 eieren
150 g bloem
100 g pure chocolade, grof gehakt
100 ml zonnebloemolie
50 ml honing
2 el cacao
2 tl bakpoeder
2 tl kurkuma
snuf zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet in met bakspray of olie.
3. Prak de bananen in een kom met een vork tot een egale massa.
4. Voeg de eieren, de honing, zonnebloemolie, de kurkuma en het zout toe en meng met de handmixer door elkaar.
5. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en met met de mixer door het beslag. Voeg als laatste de gehakte chocolade toe en roer door elkaar.
6. Verdeel het beslag over twee kommen en voeg bij de ene helft de cacao toe en roer door elkaar.
7. Giet de helft van het beslag zonder de cacao in de cakevorm, verdeel er dan het cacaobeslag overheen en eindig met de andere helft van het beslag zonder de cacao. Roer met een satéprikker door het beslag voor een gemarmerd effect.
8. Snij eventeel een extra banaan over de lengte doormidden en druk met de bolle kanten in het beslag.
9. Bak het bananenbrood 35-40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden totdat deze gaar is. Check met een sateprikker of het bananenbrood gaar is.
Heb jij dit recept geprobeerd? Of heb jij een ander favoriet recept voor bananenbrood? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
0 reacties