Pompoen, je ziet het overal om je heen rond deze tijd van het jaar want: het is volop herfst! Eerder deelden we al 5x pompoen receptinspiratie met jullie en vandaag voegen wij daar maar al te graag nog een receptje aan toe. Dit keer maken we een heerlijke gevulde flespompoen met ricotta en vegetarisch gehakt van Biovecci. Klinkt jou dit ook als muziek in de oren? Lees dan snel hoe je dit recept zelf maakt!
Biovecci
Biovecci maakt duurzame en biologische vleesvervangers die sinds kort te koop zijn bij de Ekoplaza, Marqt en bio speciaalzaken. Waarom zijn wij fan van Biovecci? Dit komt doordat deze producten lekker sappig zijn en ook heel vol van smaak. Het Vers Gehakt van Biovecci is dan ook een goede toevoeging aan je maaltijd! Naast dat dit gehakt goed op smaak is, blijft het ook lekker mals wanneer je het bakt. Daar worden wij wel warm van! Vandaag hebben wij het Vers Gehakt gebruikt om een gevulde flespompoen te maken met ricotta uit de oven! Benieuwd? Lees dan snel verder 😉
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 verpakkingen (400 g) Biovecci Vers Gehakt
2 flespompoenen
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 verpakking (250 g) ricotta
200 g spinazie, grof gehakt
6 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 200 °C
2. Was de pompoen goed. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de pitten. Bestrijk de pompoenen zonnebloemolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de pompoenen in een ovenschaal. Laat de ricotta kort uitlekken en keer deze in zijn geheel om op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de pompoen samen met de ricotta in de oven en bak deze 30 minuten in het midden van de oven. Haal de ricotta uit de oven en zet apart.
3. Maak ondertussen de vulling. Verhit zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelhoge temperatuur en fruit de ui, tijm en rozemarijn 5 minuten totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut door. Voeg het Biovecci Vers Gehakt toe en bak deze 8-10 minuten. Gebruik ondertussen een spatel om het vegetarisch gehakt te breken. Verwijder de tijm en rozemarijn uit de pan. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en laat deze slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper. Haal van de warmtebron.
3. Haal de pompoenen uit de oven en vul ze met de zojuist gemaakte vulling. Zet het daarna nog 10 minuten in de oven.
4. Haal de pompoenhelften uit de oven en laat kort afkoelen. Verdeel de pompoenhelft over de borden, verkruimel hier de ricotta eroverheen en serveer direct!
Heb jij al eens producten van Biovecci geprobeerd? Welke is jouw favoriet? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
0 reacties