Dit heerlijke recept brengt de vergeten groente koolrabi weer tot leven in een smaakvol gerecht dat je zeker moet proberen. Gevulde koolrabi’s worden gecombineerd met een lekker vulling van couscous, feta, rucola, hazelnoten en verse munt. Als kers op de taart wordt het geheel overgoten met een heerlijke gerookte paprika-tomatensaus en gebakken in de oven tot het perfect gaar en smaakvol is. Dit gerecht zal je smaakpapillen verwennen en je verrassen met haar unieke combinatie van smaken. Lees hier hoe je deze gevulde koolrabi kunt bereiden.
Wat is koolrabi eigenlijk?
Koolrabi is een bijzondere groentesoort die zijn eigen unieke plekje in het groenteschap heeft veroverd. Met zijn ronde of ovale knol die boven de grond groeit en een scala aan kleuren – van levendig groen tot paars en zelfs wit – brengt koolrabi een milde en verfrissende smaak op je bord. Vroeger werd koolrabi beschreven als ‘het kooltje dat rust op aarde’. Koolrabi is ontstaan uit een van de vele varianten van kool en vindt zijn oorsprong in Noord-Europa. Tegenwoordig wordt koolrabi voornamelijk geteeld in Duitsland, maar ook in Zuid-Nederland wordt deze groente op kleine schaal verbouwd.
Ingrediënten
voor 4 personen
4 koolrabi’s
1 rode ui, gesnipperd
1 pot (185 g) gegrilde rode paprika
150 g tomatenfrito
100 g couscous
100 g feta
100 g rucola
50 g hazelnoten, grof gehakt
10 g verse munt, fijngesneden
2 tl knoflookpoeder
2 tl chilipoeder
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Spoel en schil de koolrabi’s. Snijd het topje eraf, bewaar deze en kook de koorabi’s voor 15 minuten in een pan met water en een snuf zout. Haal de koolrabi’s uit het water en laat ze even afkoelen. Hol de koolrabi’s uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
3. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
4. Mix met een staafmixer de tomatenfrito, gegrilde paprika, knoflookpoeder, chilipoeder, zout en peper tot een gladde saus.
5. Meng in een kom de saus, couscous, rode ui, munt en het vruchtvlees van de koolrabi.
6. Verdeel de koolrabi over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en vul de koolrabi met het couscousmengsel.
7. Rooster de gevulde koolrabi’s 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven totdat, deze goudbruin zijn geworden.
8.Verdeel de rucola over 4 borden samen met de koolrabi. Garneer met feta en hazelnoot en serveer direct.
Heb jij dit recept met koolrabi gemaakt? Of heb je nog een ander lievelingsrecept? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram! We zijn benieuwd.
0 reacties