Glutenvrije borrel met pizzadip
Isabel Boerdam

Glutenvrije borrel met pizzadip

maandag 15 mei 2017
Glutenvrij eten saai of beperkend? Beslist niet! Ik ging weer eens creatief aan de slag en maakte een heerlijke glutenvrije vrijdagavondborrel. Ik krijg er gelijk weer zin in! Deze pizzadip is een verrassende variatie en ideaal om te delen met een groep vrienden. Heerlijk met een pittige saus van aubergine, paprika en tomaat, gecombineerd met black beans, gele paprika, feta en olijven. Wijntje en glutenvrije snacks erbij, en genieten maar!

Uitdaging: vaker glutenvrij eten
De komende maanden ga ik samen met mijn lief de uitdaging aan om vaker glutenvrij te eten. Al eerder at ik eens een week glutenvrij en dat beviel prima, ook volgde ik andere mensen die maar liefst 100 dagen glutenvrij aten, en zag wat het met ze deed. Hij wil af van zijn opgeblazen gevoel na het eten van pasta, rijst en brood, en dit is dus een goede test! Maar we willen natuurlijk niet inleveren op genieten van eten en variatie in de keuken. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig! Schär, het grootste glutenvrije merk van Europa, gaf ons ongelofelijk veel inspiratie dankzij de maar liefst 120 glutenvrije producten die zij in hun assortiment hebben. Denk aan brood, zoete en zoute snacks, pasta, meel en diepvriesproducten. Er ging een wereld voor ons open! Wij gaan de komende maanden dus samen met Schär te gek, lekker glutenvrij eten! Heb jij coeliakie of last van een glutensensitiviteit, net zoals mijn lief? Help ons dan alsjeblieft op weg met jouw glutenvrije inspiratie en laat aan ons en andere mensen zien dat glutenvrij eten genieten is! Deel jouw favoriete recept met één van de vele Schär producten via Facebook of Instagram met #FeelGoodwithSchaer. De fijnste recepten worden beloond met een Schär pakket! Doe je mee?



Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

Voor de saus
1 aubergine, in plakken gesneden
1 rode paprika, in vieren gesneden
1 rode ui, fijngesneden
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel balsamico azijn
100 gram zwarte olijven
zout, peper en chilivlokken naar smaak

Voor de toppings
200 gram black beans
1 gele paprika, in blokjes
50 gram zwarte olijven, doormidden gesneden
100 gram feta, gekruimeld

Voor de dip
1 pak Schär glutenvrije Pizzabodem
1 pak Schär glutenvrije Snackers
1 zakje Schär glutenvrije Salinis
1 zakje Schär glutenvrije Cheese Bites

Hoe maak je het?
1. Verwarm de ovengrill voor op 220 graden Celsius en beleg een bakplaat met bakpapier.
2. Verdeel de paprika en de aubergine over de bakplaat, besprenkel met een beetje olie en zout en peper naar smaak. Rooster goudbruin in circa 15 minuten.
3. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de ui tot deze glazig begint te zien.
4. Voeg de tomatenblokjes en de balsamico azijn toe en draai het vuur laag. Laat zachtjes sudderen.
5. Doe zodra de paprika en de aubergine klaar zijn, deze samen met de tomatensaus en de olijven in een keukenmachine en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.
6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
7. Doe de saus in een middelgroot ovenschaaltje en strooi de toppings erover: black beans, gele paprika olijven en feta. Doe het geheel in de oven en laat 20 minuten garen.
8. Smeer de Schär glutenvrije Pizzabodems in met olijfolie (of knoflookolie, ook lekker!) en bestrooi met wat zeezout. Rooster deze de laatste acht minuten mee in de oven, tot ze knapperig en goudbruin zijn, en snij in pizzapunten.

Dek een gezellige borreltafel met de pizzadip, de pizzapunten, Schär glutenvrije Snackers, Salinis en Cheese Bites. Glas wijn erbij en je borrel kan beginnen!

TIP + WIN!
Op zoek naar meer glutenvrije inspiratie? Kijk dan eens op de website van Schär, abonneer je op hun nieuwsbrief of volg Schär op Facebook. Heb jij een eigen favoriet glutenvrij recept? Deel dat dan via Facebook of Instagram met ons met #FeelGoodwithSchaer. De fijnste recepten worden beloond met een Schär pakket!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter met #FeelGoodwithSchaer! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Hebben jullie al naar het programma fooddetectives gekeken? De vraag is of het opgeblazen gevoel na het eten wel komt van de gluten. Ik denk dat het ook te maken kan hebben met een eenzijdige koolhydraatconsumptie van vooral tarwebloem in allerlei vormen. Een voedingspatroon bestaande uit meer variatie en volkoren (biologische ) granen als spelt, haver en rogge biedt veel vezels en b-vitamines!

12:08 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.