...

Groene pesto lasagne met broccoli en courgette

door | 12 jan 2019 | broccoli, courgette, Groenteschotel, Recepten, spinazie, tomaten

Print Friendly, PDF & Email

Voor mij brengt geen enkel gerecht zoveel comfort als lasagne. Heerlijk verwarmend in de wintermaanden en ook ideaal om voor te schotelen aan gezelschap! De komende tijd deel ik mijn favoriete recepten op het blog, vandaag: groene pesto lasagne met broccoli en courgette.

Ingrediënten
Voor de lasagne
250 g lasagnebladen
1 courgette, in de lengte in plakken
0,5 broccoli, in plakken
350 g groene asperges
300 g spinazie
250 g ricotta
zout en peper 

Voor de groene pesto
200 g rucola
60 g pijnboompitten, geroosterd
80 ml extra vierge olijfolie
1 citroen, sap en rasp

Extra nodig:
ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Zet een pan met water op het vuur en kook de broccoli 5 minuten. Snijd de onderkant van de asperges en kook deze de laatste 2 minuten mee met de broccoli. Giet af en zet apart.
  3. Plaats voor de pesto alle ingrediënten in de keukenmachine en blend tot een gladde pesto. Is de pesto te dik? Voeg dat een klein beetje water toe.
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak hierin de spinazie totdat deze al het vocht heeft losgelaten. Haal van het vuur, laat afkoelen en meng met de ricotta. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper en zet apart.
  5. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de pesto. Bedek deze laag met courgetteplakken gevolgd door lasagnebladen. Bestrijk met een laag van het ricotta-spinaziemengsel. Verdeel hier de helft van de broccoli en asperges over, gevolgd door een laag courgetteplakken met daaroplasagne bladen. Herhaal deze stappen tot het spinazie-ricottamengsel op is. Eindig met een laag van courgetteplakken en bedek deze met de overgebleven pesto. Bak de lasagne 30 minuten in de oven.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene pesto lasagne met broccoli en courgette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 26 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt