3 x power snacks-to-go met Green Juice
Lieske van der Waals

3 x power snacks-to-go met Green Juice

woensdag 14 november 2018
Nog voor de zomer begon ik met het wekelijkse gebruik van Green Juice en vertelde ik je hier wat er toen gebeurde. Inmiddels zijn we alweer een half jaar verder en start ik nog elke dag met dit groene poeder. Maar ook ik heb niet altijd tijd voor pannenkoeken en ben steeds vaker onderweg. De oplossing? Neem je powerontbijt, lunch of snack gewoon to-go! Geen cravings meer onderweg. Ik help je bij een goede snelle start, samen met Green Juice: een mix van 26 voedingsmiddelen en bekende kruiden.

Goed voor je lichaam zorgen én to-go ontbijten, lunchen en snacken
Voor mij is het maken van een bewuste keuze in voeding, iets waar ik dagelijks mee bezig ben. Zo probeer ik elke dag zo goed mogelijk te starten en ook als dit niet lukt, de rest van de dag wel de beste keuzes te maken voor mijn lijf. Want dat ene lijf brengt mij elke dag waar ik wil zijn en ik ben van plan om dit zo lang mogelijk te blijven doen. Daarom probeer ik er goed voor te zorgen. Green Juice maakt dit erg makkelijk door 8 belangrijke systemen in het lichaam te ondersteunen voor een optimale gezondheid. Nu ondersteun ik dus heel makkelijk dagelijks mijn darmflora, het ontgiften van mijn lever, de geslachtshormonen, schildklierhormonen, immuunsysteem, maag en spijsvertering, bloedcirculatie en mijn huid. Dit kan geen kwaad nu de dagen steeds korter en kouder worden. Benieuwd hoe makkelijk dit is? Ik neem je mee in mijn dagelijkse to-go ritueel (want echt, ook ik heb niet altijd tijd voor ontbijt).

De ochtend
De laatste tijd is het een trend aan het worden, dat ik ’s ochtends in de trein sta tussen de winterjassen (en ja ‘sta’, want zitten is niet aan de orde bij onze vrienden van de NS in ochtendspits). Je kunt je voorstellen, klungelen met een broodtrommeltje is dan niet ideaal. Daarom neem ik mijn ontbijt steeds vaker mee in een glazen pot, in de vorm van bijvoorbeeld overnight oats, dat ook heel goed de avond van tevoren te maken is! Mijn huidige favoriet: spinazie-banaan en kokos overnight oats. Zie het recept hieronder!

De middag
Rond 11.00 uur merk ik dat ik wel een pick-me-up kan gebruiken met een boost groenten en fruit om verzadigd te blijven tot aan de lunch. Ik weet dat de sapjes en smoothies in de supermarkt de oplossing lijken, maar vaak weet ik niet wat er allemaal in zit, en daarnaast wordt mijn portemonnee ook niet vrolijk van die dagelijkse sapjes. Nadat ik de avond van tevoren zorgvuldig mijn overnight oats heb gemaakt, is het tijd voor een smoothie. Mijn huidige favoriet: courgette-kiwi smoothie. Zie het recept hieronder!

De avond
De dag zit erop, ik bent in de weer geweest in de keuken of achter de laptop, en het is inmiddels donker geworden buiten. Tijd om naar huis te gaan, richting het avondeten dat op me staat te wachten, of wat ik zelf nog ga maken. De tijd die ik heb van het moment dat ik kantoor uit loop, tot ik thuis voor de deur mijn sleutelbos uit mijn tas haal, is voor mij net te lang om niet te snacken. En ik gun mezelf dat snackje ook, want ik was al voorbereid op dit moment en heb daarom een extra snackballetje in mijn tas gegooid de avond ervoor. Mijn huidige favoriet: noten-cacao energieballetjes. Zie het recept hieronder!Green Juice overnight oats
Ingrediënten:
1 el Green Juice poeder
1 handje spinazie
½ banaan
200 ml amandelmelk
1 el chiazaadjes
1 el geraspte kokos
50 g havervlokken

Bereidingswijze
Blend in een keukenmachine of blender de spinazie, banaan, amandelmelk en Green Juice poeder tot een gladde smoothie. Roer de chiazaadjes, geraspte kokos en havervlokken door de smoothie en giet het geheel in een glazen pot. Zet de glazen pot in de koelkast en haal deze er ’s ochtends uit en neem deze mee in je tas. Vergeet je lepel niet!

Green Juice energieballetjes
Ingrediënten (voor 10 stuks):
1 el Green Juice poeder
100 g havervlokken
50 g zonnebloempitten
50 g pecannoten
200 g dadels
2 el notenpasta
1 tl chiazaad
1 tl cacaopoeder
geraspte kokos

Bereidingswijze
Plaats de helft van de havervlokken, zonnebloempitten en pecannoten in een blender of keukenmachine en maal fijn. Voeg de dadels, notenpasta, chiazaad, cacaopoeder en Green Juice poeder toe en maal opnieuw. Verplaats het geheel naar een kom en meng de rest van de havervlokken door het plakkerige mengsel. Rol 10 gelijkmatige balletjes. Plaats kokosschaafsel in een diep bord of kom en rol de balletjes hier een voor een doorheen. Bewaar de energieballetjes in de koelkast en pak deze ‘s ochtends in zodat je deze to go kan meenemen.

Green Juice smoothie
Ingrediënten:
1 el Green Juice poeder
1 kiwi
½ courgette
½ avocado
½ banaan
300 ml water

Bereidingswijze
Plaats alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en meng tot een glad mengsel.

Meer Green Juice receptinspiratie?
Heb je behoefte aan nog meer receptinspiratie met Green Juice? Hier vind je 10 toffe Green Juice recepten, een sneak peek uit het boek hieronder! Kijk hier, veel kook plezier!

Ken jij Green Juice al en heb je dit geprobeerd? Verras ons dan met jouw creatie of inspiratie tips op Facebook, Instagram of Twitter.

 

20 Reacties

Ik heb de green juich in huis grote pot maar geen boekje erbij met recepten of een schepje erin

11:56 19 januari 2024

Hoi Hester, wat jammer! Misschien goed om even een berichtje te sturen naar Green Juice, ik weet niet of dit standaard meegeleverd wordt namelijk. Maar dat weten zij absoluut en wellicht kan er dan nog iets geregeld worden :-)

11:56 19 januari 2024

Go green or go home ;) Komt dit pakketje onder mijn Kerstboom? Love love love Al deze groene stuff Dus count me in ik zou het héél erg fijn. Vinden om 1 van de 10 te zijn Hou mijn vingers gekruist en hoop op geluk. Kan mijn feestseizoen niet meer stuk⛄️

11:56 19 januari 2024

11:56 19 januari 2024

Hey... Had een hele rij met emoties geplaatst... Komt er maar een tevoorschijn. Korte samenvatting: ⛔

11:56 19 januari 2024

Jaaa proberen. Ik kan wel wat Green Juice in mijn leven gebruiken op dit moment. Na lichamelijke klachten probeer ik zo gezond mogelijk te leven. Ik hoop dat Green Juice mij het laatste setje kan geven om weer Dansend en Door het leven te gaan!

11:56 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.