...

Havermout met rabarber-appel compote

door | 10 mei 2014 | Ontbijt, rabarber, Recepten, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Havermoutpap met amandelmelk is absoluut een van mijn ontbijtfavorieten! Kan je nagaan hoe heerlijk deze variatie moet zijn met gedroogde pruimen, vanille, kaneel en een heerlijke rabarber-appel compote. Eigenlijk een tikje herfstig, maar met mijn rabarberinspiratie deze week kon het niet laten om hem te maken… een voedzaam power ontbijtje!

Wat heb je nodig?
Voor de havermoutpap:
2 koppen havermout
2 koppen water of melk
5-10 gedroogde pruimen (naar smaak)
1 citroen, rasp
1 theelepel vanillepoeder

Voor de compote:
4 stengels rabarber
2 rode appels
1 theelepel vanillepoeder

Voor de garnering:
handje grofgehakte geroosterde hazelnoten

Hoe maak je deze herfstige havermout?
Snij de gedroogde pruimen klein en doe samen met de havermout, het vocht, de citroenrasp en de vanillepoeder in een pannetje. Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur gedurende 5-7 minuten gaar koken. Maak ondertussen de compote: schil de appels en snij samen met de rabarber in blokjes. Doe het fruit samen met de vanille in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Laat op laag vuur 7-10 garen tot beiden warm en zacht zijn. Serveer de pap met de compote en wat geroosterde en grofgehakte hazelnoten er bovenop. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Havermout met rabarber-appel compote
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

2 Reacties

  1. Essie

    Klinkt lekker! Morgen de eerste rabarber oogsten en dan ga ik dit recept zeker proberen!

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Dag Essie, is de rabarber geoost? Ik ben heel benieuwd. Zeker proberen dit recept!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt