Het kookboek Het geluksdieet is geschreven door Carolina van Dorenmalen, ook wel bekend als @foodie_ness. In dit boek neemt zij ons mee in haar turbulente zoektocht naar fysieke en mentale gezondheid. Met name het circulerende effect tussen gezonde voeding en intens geluk staat in dit boek centraal. Vandaag delen we een recept uit Het geluksdieet. Iemand zin in een blueberry kwarkbol?
Ingrediënten
Voor 1 persoon
30 minuten bereidingstijd
30 g bosbessen
30 g amandelmeel
150 g magere kwark
1 el bakpoeder
1 ei
1 tl ricotta
zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Meng het amandelmeel, de magere kwark, het bakpoeder, ei en wat zout goed door elkaar. Voeg de bosbessen toe en roer nog een keer goed.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg met twee lepels in een bol of bolletjes (afhankelijk van hoe groot je ze maakt). Bak de bol(letjes) 20 minuten in de oven tot goudbruin en laat even afkoelen.
- Serveer met ricotta.
Tip! Zowel warm als koud super lekker!
Heb jij een van deze recepten of een ander recept uit Het geluksdieet gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Het geluksdieet
Carolina van Dorenmalen
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048850914
Prijs: €9.99
Ik heb de kwarkbollen met blauwe bessen precies zo gemaakt als jij omschrijft, maar ze zijn zo plat als pannekoeken..
Hi Lucinda, oh wat gek! Heb je ook de bakpoeder toegevoegd? Of misschien teveel vocht toegevoegd/te weinig meel?
Bij mij loopt het beslag helemaal uit. Zijn nu een soort van eierkoeken geworden. Heb je tips?
Hi Heleen, ik zou de hoeveelheid kwark in dit recept terugdringen naar ongeveer 25-50 g. Het lijkt mij inderdaad dat de hoeveelheid natte ingrediënten in dit recept net iets te veel is. Daarnaast zou ik overigens ook i.p.v. 1 el bakpoeder, slechts 1 tl gebruiken. Dit zou voldoende moeten zijn. En gebruik de overige hoeveelheid kwark gewoon als extra topping! Voor een lekker en vullend ontbijtje. Heel veel bakplezier! En laat ons vooral weten of het is gelukt 🙂
Groetjes, Lauren
Die kwarkbol lijkt me zalig.. maar is er een Vegan bol van te maken?
Hoi lieveke, je zou de combinatie kwark + ricotta misschien kunnen vervangen door kokosyoghurt of sojayoghurt, alleen heb je dan waarschijnlijk (i.v.m. dunnere structuur van plantaardige yoghurt) minder moeten toevoegen. Ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen dat dit werkt, maar het valt te proberen 🙂 Voeg de vervanging voor de kwark en ricotta dan wel in kleine beetjes toe en zie hoe het mengsel zich vormt. En laat ons vooral weten of het gelukt is, veel kookplezier! Groetjes, Lieske