Masala chai latte
Lauren Kreijger

Masala chai latte

zaterdag 18 januari 2020
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: masala chai latte uit het kookboek Holy Happy Belly van Bianca Fabrie!

Ingrediënten
Voor 2 personen
10 minuten bereidingstijd
500 ml water
2 cm versgeraspte gember
½ tl kaneel
6 kardemompeulen, geplet
1 snufje nootmuskaat
3 kruidnagels
1 steranijs
1 tl groene thee of rooibosthee
150 ml volle melk (of rijst- of amandelmelk voor de vegan optie)
2 tl honing (of ahornsiroop voor de vegan optie)
kardemompoeder

Bereidingswijze

  1. Kook het water met de specerijen 5 minuten.

  2. Voeg de thee toe en laat 2 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de melk toe en verhit, maar laat niet koken. Giet alles door een fijne zeef in koppen.

  3. Voeg de honing of siroop toe en serveer de chai met opgeklopte melk en een snufje kardemom. Let op! Voeg de honing pas toe als de chai op drinktemperatuur is. Te hoge verhitting vernietigt de voedzame eigenschappen van de honing en zorgt voor kleverige blokkades in je aderen. Gebruik bij verkoudheid liever plantaardige melk om extra slijmvorming te voorkomen. Zo heb je optimaal profijt van de specerijen.


Wist je dat?

  • Kruidnagel is eetlustopwekkend, verhittend, verwijdert slijm en vermindert gasvorming. Het helpt tegen misselijkheid, hoofdpijn en tandpijn.

  • Anijs is verwarmend en stimuleert de spijsvertering.


Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn ontzettend benieuwd!

Holy Happy Belly
Bianca Fabrie
Uitgever: Snor
ISBN: 9789463140751
Prijs: €21,99

1 Reacties

Ik houd van chai latte, maar... hoe zorgt honing die te veel verhit is, precies voor kleverige blokkades in je aderen? Ik heb dat nog nooit eerder gehoord en ook Google maakt me niet heel veel wijzer. Zou je dit kunnen uitleggen?

11:47 19 januari 2024

Hoi Christine, bedankt voor je vraag! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog niet eerder gehoord of gelezen heb over honing die resulteert in kleverige blokkades in aderen. Ik denk dat er over het algemeen bij een te hoge consumptie van producten op basis van suiker (waaronder honing), een risico is, echter zou ik mij daar bij gemiddelde consumptie geen zorgen over maken. Een enkele keer een schepje honing in een chai latte zal hier niet voor zorgen, mits je dagelijks extreem veel chai lattes drinkt met honing. Verder wordt honing net als alle andere suikers verwerkt in het lichaam. De gladde structuur van honing heeft verder geen invloed op de verwerking van de suiker in het lichaam en dus de aderen, niet op een andere manier dan bijvoorbeeld bij kristalsuiker het geval is.

11:47 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.