Na Holy Happy Belly – de frisse zomer en lente editie, is Bianca terug met een herfstige winter editie: Holy Happy Belly – herfst- en winterrecepten! Ook deze editie is gebaseerd op Ayurveda, een Indiase genezingsleer die zich richt op het verhelpen van klachten door het aanpassen van het voedingspatroon. In dit boek vind je een tal van heerlijke vegetarische gerechten die ervoor zorgen dat je spijsvertering optimaal zal functioneren gedurende deze koude herfst- en wintermaanden. Vandaag delen wij het recept voor een soep van geroosterde knolselderij met gepofte knoflook!
Ingrediënten
Voor 2-4 personen
+/- 45 minuten bereidingstijd
1 knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
4 teentjes knoflook, in de schil
4 takjes rozemarijn, plus 1 als garnering
olijfolie
2 el misopasta
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de knolselderij, de teentjes knoflook en de naaldjes van de rozemarijn erover. Besprenkel met olijfolie en rooster ca. 30 minuten.
- Maak ondertussen 1 liter bouillon van de misopasta en water. Schep de knolselderij halverwege om.
- Haal als alles zacht is de bakplaat uit de oven, pel de knoflook en doe alles in de pan bij de bouillon. Pureer met een staafmixer of in de blender. Verdeel over kommen en garneer met wat rozemarijn en wat druppels olijfolie.
Wist je dat?
- Rozemarijn activeert de spijsvertering en balanceert je agni (spijsverteringsvuur). Het maakt de menstruatie minder heftig en is goed tegen hoofdpijn.
- Knolselderij is verwarmend en zoetig. Het is goed voor de longen en verwijdert slijm.
Heb jij dit recept of een ander recept uit Holy Happy Belly gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Holy Happy Belly
Bianca Fabrie
Uitgever: Snor
ISBN: 9789463140751
Prijs: €21,99
Dank je wel voor je reactie. Raad je aan om ook supplementen in te nemen? Ik neem namelijk dagelijks de multi vitamine in van https://www.flinndal.nl/multivitaminen/multi maar gaat dit samen met de Ayurveda dieet?
Dag Elissa,
Je zou het beste vragen over persoonlijk dieet/gezondheid kunnen stellen bij een diëtist of bij de huisarts. A.d.h.v hun advies kan je beslissen of het slikken van supplementen bij een volwaardig voedingspatroon (met voldoende groente en fruit) nodig is.
Succes! 🙂
Groetjes,
Daniëlle
Is Ayurveda vegan? Of hoeft dat niet altijd?
Dag Elissa,
Bedankt voor je vraag! In Ayurveda is gezondheid nooit zo zwart wit. Hetzelfde geldt dus voor de consumptie van vlees. Wat voor het ene lichaamstype heel goed werkt, kan voor de andere helemaal niet werken. Dat betekent dus ook dat vlees niet per definitie goed is voor je gezondheid, maar ook niet per sé slecht. Dus per lichaamstype verschilt de reactie op vlees, dat een beetje experimenteren en hoe dit voor jou persoonlijk aanvoelt.
Groetjes,
Daniëlle