IJs van yoghurt met pistache en amandelen
Isabel Boerdam

IJs van yoghurt met pistache en amandelen

donderdag 01 september 2016
Mijn moeder had vroeger altijd een ijsmachine en maakte daarmee het lekkerste ijs. Ik vond dat toen zo’n verwennerij! Ik had nooit gedacht zelf de trotse bezitter te zijn van een ijsmaker, maar sinds kort is het zo: ik heb een Glacier (mooie naam he) van Magimix. Ik ging natuurlijk meteen aan de slag!

IJs maken met de ijsmachine
Wie mijn blog al langer volgt heeft ongetwijfeld de recepten voor bananenijs voorbij zien komen, maar verder dan dat ben ik nooit gekomen. Sinds deze week ben ik een heuse chef-ijs want zelf ijs maken wordt zoveel veel makkelijker met zo’n machine! Eigenlijk is het een hele simpele, slimme uitvinding. Het is een soort van miniatuur-vriezertje die zo koud wordt dat binnen 20-30 minuten de substantie al draaiend bevriest, maar wel romig en soepel blijft. Een tip alleen: je moet niet eigenwijs zijn en je gewoon aan de spelregels houden. De ijsemmer moet 10 uur in de diepvries staan voordat je het ijs kan maken, en dat betekent dus dat 8 uur niet voldoende is. Ook moet je het ‘beslag’ er door de opening ingooien terwijl de schoep al ronddraait, want anders vriest het echt vast en werkt de schoep niet meer goed. Als je deze instructies opvolgt, heb jij binnen 20-30 minuten perfect ijs!Recept: IJs van hangop met pistache en amandelen
Het instructieboekje van de Glacier staat vol met leuke ijsrecepten, maar ik vond het weer een uitdaging om een gezondere variant te maken. Dat is dit ijs-recept geworden, ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Ingrediënten voor 2 volle bakjes
1 liter magere yoghurt
50 gram gepelde ongezouten pistachenoten
50 gram rauwe blanke amandelen
3 eetlepels honing
1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze
1. Zet de avond van te voren de ijsemmer in de vriezer en maak romige hangop van de magere yoghurt op deze manier.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de amandelen in grove stukjes, leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetlepel honing. Laat de amandelen karameliseren in de oven tot ze goudbruin zijn (circa 10 minuten, afhankelijk van je oven, goed in de gaten houden!)
3. Hak ondertussen de pistachenootjes heel fijn.
4. Meng de hangop met de overgebleven honing, het vanille-extract en de pistachenootjes. Proef en pas de smaak aan naar wens met extra honing of vanille-extract. Meng hier tot slot twee-derde van de gekarameliseerde amandelen doorheen.
5. Haal de ijsemmer uit de vriezer en installeer de Glacier volgens de gebruiksaanwijzingen. Zet de Glacier aan en giet het mengsel via de opening in de ijsemmer.
6. Laat de Glacier 20-30 minuten draaien tot je perfect, romige ijs hebt. Serveer gegarneerd met de rest van de gekarameliseerde amandeltjes.

Meer weten over de Glacier?
Je vindt alle specificaties op de website van Magimix.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.