Indiase keuken: zelf shrikhand met mangosmaak maken
Lieske van der Waals

Indiase keuken: zelf shrikhand met mangosmaak maken

dinsdag 26 februari 2019
Dat de Indiase keuken heel lekker en exotisch smaakt, weten wij maar al te goed. Gelukkig heeft Indian Cooking Classes ons laten zien dat iedereen Indiase gerechten kan koken! Door middel van een kookcursus word je welkom geheten in de rijke Indiase keuken. Vandaag: shrikhand met mangosmaak!

Ingrediënten
voor 4 personen
500 ml Griekse yoghurt
1 mango
250 g poedersuiker
2 el melk
1 tl safraanpoeder
15 g pistachenoten
8 amandelen, fijngesneden
1 tl kardemompoeder
evt. toppings naar keuze

Bereidingswijze

  1. Schil de mango en snijd deze om de pit heen in stukken. Verplaats het vruchtvlees van de mango naar de keukenmachine en blend de mango tot een gladde puree. Verplaats de mangopuree naar een kom en voeg de Griekse yoghurt toe en klopt het geheel goed los.

  2. Voeg poedersuiker toe aan het mango-yoghurtmengsel en roer dit 2 minuten goed door.

  3. Meng de melk samen met het safraanpoeder in een klein schaaltje. Voeg het melk-safraanmengsel toe aan het mango-yoghurtmengsel samen met de kardamom.

  4. Laat de Indiase yoghurt met mangosmaak 1 uur opstijven in de koelkast.

  5. Haal uit de koelkast en bestrooi met pistachenoten en amandelen.


Smakelijk!

Tip
Serveer het gerecht koud in een mooie kom en decoreer het geheel met toppings naar keuze.

S & M Indian Cuisine kookcursus
Leer zelf een aantal verrukkelijke Indiase gerechten te bereiden, speciaal uitgekozen door de chef Meenu Gupta. De recepten die in de kookcursus aan bod komen, zijn niet moeilijk om te maken. Ideaal dus voor thuis! Niet alleen voor de beginner, maar ook voor de gevorderde kok zijn er mogelijkheden. Je kunt je namelijk opgeven voor het beginnersniveau of gevorderdenniveau, waar de moeilijkheidsgraad van de gerechten is afgestemd op het gekozen niveau. In beide cursussen wordt er een variatie aan verschillende Indiase gerechten bereid, waaronder Indiase drank, salade, snacks & voorgerechten, dips & chutneys, hoofdgerechten, Indiaas brood en Indiase nagerechten. Benieuwd geworden naar de Indiase kookcursus? Bekijk hier het programma en de prijslijst.

S & M Indian Cuisine – Hoorn – Alkmaar – Amsterdam – www.indiasekookcursus.nl

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! We zijn ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.