...

Japanse curry met krokante vega kip

door | 12 jun 2020 | Curry, Recepten, Wereldkeuken, wortels

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag delen we het recept voor Japanse curry met krokante vega kip: Katsu curry! Dit is één van de meest bekende gerechten uit Japan. Dit gerecht bestaat uit rijst, een dikke currysaus en knapperige stukjes kip. Er zijn heel veel recepten van dit gerecht te vinden, maar wij houden het graag zo simpel mogelijk (en natuurlijk vega!) Zie hier onze versie van de bekende Katsu curry!

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 eieren
25 g bloem
50 g panko broodkruim
320 g vegetarische kipstukjes
2 el olijfolie
300 g zilvervliesrijst

Voor de curry
1 el olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
150 g wortel
2 tl gember
1 el garam masala
1 el kerriepoeder
1 el kurkuma
2 el bloem
500 ml water, gekookt
½ groentebouillonblokje
1 el sojasaus
2 tl honing
1 tl koriander

Bereidingswijze

  1. Roer de eieren los. Doe de bloem, ei en panko broodkruim in drie verschillende schaaltjes. Meng de kipstukjes eerst door het bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko. Zet de kipstukjes voor nu even aan de kant. We gaan eerst aan de slag met de curry!
  2. Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn.
  3. Schil de wortels en rasp ook deze fijn.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg hier de ui, wortel en knoflook aan toe. Laat enkele minuten bakken totdat de ui glazig is geworden. Voeg hierna de overige kruiden toe.
  5. Wanneer je de kruiden begint te ruiken, voeg je de bloem toe. Roer door de kruiden en voeg beetje bij beetje de vegetarische bouillon toe, gemaakt van 500 ml gekookt water en ½ groentebouillonblokje. Belangrijk! Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
  6. Voeg de sojasaus en honing toe. Breng aan de kook, zet het vuur wat lager en laat 10-15 minuten sudderen tot de curry is ingedikt. Voeg in de laatste twee minuten de koriander toe.
  7. Bereid in de tussentijd de rijst en de kip. Verhit voor de kip 2 el olijfolie in een pan. Bak de kipstukjes in ongeveer 5 minuten aan beide zijden krokant.
  8. Vul vier borden met wat rijst en maak ze af met een flinke lepel currysaus en een goede portie krokante kip.

Ga jij onze vega Katsu curry maken? Verras ons dan met een foto van jouw creatie en plaats deze op Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Japanse curry met krokante vega kip
Published On
Average Rating
0.51stargraygraygraygray Based on 3 Review(s)
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

2 Reacties

  1. Jesper

    Gek recept. De vegakip paneren is een goed idee, maar de curry is erg bitter met al die gemalen kruiden erin. In de opgeschreven verhouding (2 el kurkuma!) is het eigenlijk niet te eten.

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Hi Jesper,

      Wat jammer dat de curry niet naar je smaak is, je kan natuurlijk hierin zelf experimenteren en de kurkuma weglaten of halveren. Wellicht komt de curry dan wel meer uit zijn verf! 🙂

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt