...

Japanse kimchi ramen

door | 18 nov 2022 | bonen, broccoli, Recepten, Soep, sperziebonen, taugé, Vegan, Wereldkeuken

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag staat er vegetarische kimchi ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is de Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 verpakking (300 g) noedels
2 l groentebouillon
6 el Koreaanse chilipasta (gochujang)
4 el sojasaus 
4 tl gember, geraspt

toppings:
1 ei, gepocheerd
200 g kimchi
150 g sperziebonen, in stukken van 4 cm
150 g broccoli, in roosjes
125 g taugé

Bereidingwijze
1. Zet een pan met water op het fornuis. Zet ook een schaal met ijswater neer. Wanneer het water in de pan kookt, blancheer je hierin de broccoli, sperziebonen en de taugé. Blancheer deze 2-3 minuten en plaats deze daarna direct in ijswater, dit stopt het kookproces. Zet apart.
2. Verhit ondertussen de bouillon. Wanneer de bouillon het kookpunt bereikt, zet je deze zachter. Op laag vuur voeg je de gember, sojasaus en Koreaanse chili-pasta toe. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.
3. Pocheer ondertussen het perfecte ei. Hier zie je hoe je dit heel makkelijk zelf kunt doen.
4. Kook de noedels in dezelfde pan ongeveer 1 minuut. Kijk altijd even op de verpakking, de ene noedels zijn de andere niet en kunnen in kooktijd afwijken.
5. Serveer de ramen in een ruime kom, plaats hierin de noedels, kimchi, taugé, sperziebonen, broccoli en gepocheerde eieren. Giet de bouillon in de kom en serveer direct!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of op Instagram. Of laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Japanse kimchi ramen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 11 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

2 Reacties

  1. Pien

    Hoi Lieke,
    deze kimchi ramen was lekker! Maar wel pittig, zelfs met 4 lepels gochujang. Misschien bedoelde je 6 theelepels ipv 6 eetlepels?
    Dat probeer ik de volgende keer.

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Pien,

      Wat leuk om te lezen dat dit recept in de smaak viel! We bedoelen wel degelijk 6 eetlepels, maar dit kun je natuurlijk aanpassen naar eigen smaak. We hopen dat je nog vaak van dit recept geniet!

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt