Japanse sobanoedels met zeewier en edamame
Anne Bolten

Japanse sobanoedels met zeewier en edamame

zaterdag 14 oktober 2017
We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Nina, een vegetariër die graag experimenteert in de keuken door verschillende ingrediënten bij elkaar te gooien die zij in huis heeft. Zo kwam ze op het recept voor deze sobanoedels met zeewier en aubergine.

Wat heb je nodig voor 2 borden sobanoedels?
Voor de noedels:

  • 150 gram sobanoedels

  • 1 aubergine

  • 200 gram soja edamameboontjes

  • handje gedroogde wakame

  • 1 norivel

  • 1 avocado (niet te rijp)

  • halve komkommer

  • paar blokjes gekonfijte gember

  • eetlepel sesamzaad


Voor de dressing:

  •  4 eetlepels rijstazijn

  • 1 limoentje

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 theelepel wasabi


Hoe maak je de sobanoedels?
Maak de sobanoedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de aubergine in blokjes en bak tot ze zacht zijn, Kook de edamameboontjes 3-4 minuten. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Schaaf de avocado met een dunschiller. Laat de wakame wellen in warm water. Doe alle ingrediënten samen in een kom. Maak de dressing door de rijstazijn, uitgeperste limoen, sojasaus en wasabi te mixen en giet over de
noedels. Rooster het sesamzaad, snijd de gekonfijte gember in kleine stukjes en breek het norivel in kleine
stukjes. Garneer de noedels hiermee. Eet smakelijk! 

Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.