KERST: Paddenstoelencappuccino met geitenkaasroom
Isabel Boerdam

KERST: Paddenstoelencappuccino met geitenkaasroom

vrijdag 08 december 2017
Hebben jullie ook al zo’n zin in kerst? Dan heb ik héél goed nieuws! Willem & Drees heeft dit jaar in samenwerking met De Hippe Vegetariër een speciale VEGETARISCHE kerstbox ontwikkeld. Kortom: een hip vegetarisch 4 gangen diner in één keer in huis. Het enige wat jij nog hoeft te doen is te koken en te smullen. Bestel hem meteen! Wil je toch liever zelf aan de slag? Dan deel ik hier alvast het recept voor het tussengerecht. Het voorgerecht deelde ik vorige week!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

Paddenstoelensoep

  • 25 gram gedroogd eekhoorntjesbrood

  • 400 ml kokend water*

  • 250 gram paddenstoelenmelange

  • 1 sjalotje

  • 1 teentje knoflook

  • 3 eetlepels tamari

  • 350 ml kokend water*

  • 1 groentebouillonblokje*

  • zout en zwarte peper*


Geitenkaasroom

  • 75 ml slagroom

  • 25 gram zachte geitenkaas

  • nootmuskaat naar smaak*


1. Bereiding de dag van te voren (25 min)
- Week het eekhoorntjesbrood tenminste 15 minuten in kokend water.
- Snij de onderkant van de paddenstoelen, borstel ze schoon indien nodig en hak zo fijn mogelijk.
- Pel de sjalotjes en snijd fijn. Pel de knoflook en pers fijn.
- Bereid de groentebouillon door het bouillonblokje op te lossen in het kokende water.
- Doe het geweekte eekhoorntjesbrood samen met het weekwater in een keukenmachine, blender of gebruik een goede staafmixer en mix tot het een egale soep is.
- Verhit een flink scheut olie in een grote pan en fruit daarin de sjalotjes en de knoflook. Zet het vuur laag, voeg de fijngesneden paddenstoelen toe en roerbak gedurende enkele minuten totdat de paddenstoelen geslonken zijn.
- Voeg de eekhoorntjesbroodsoep toe, samen met de groentebouillon en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur daarna uit.
- Voeg de tamari toe, proef en breng op smaak met extra tamari, zout en zwarte peper (er mag flink wat zwarte peper in).

2. Bereiding op de dag zelf (10 min)
- Klop de slagroom lobbig, voeg de zachte geitenkaas toe en klop tot een romig mengsel.

3. Serveren á la minute (10 min)
- Verdeel de soep over kopjes of glaasjes (je wilt het graag serveren als een cappuccino). Doe in elk glaasje een flinke eetlepel room, eventueel wat extra, zodat het soepje een schuimlaag krijgt als een echte cappuccino.
- Maak de soep af met wat nootmuskaat, alsof je cacao op je cappuccino strooit.

Benieuwd wat er nog meer in de kerstbox zit?
Tadaaaaa! Dit is jouw vegetarische kerstmenu:

  • OP TAFEL
    Feestelijke broodplank met zelfgemaakte kruidenboter en kaasstengels

  • VOOR
    Rode bieten-appelcarpaccio met boerenkoolpesto en geroosterde hazelnoten
    Dit recept vind je hier!

  • TUSSEN
    Paddenstoelencappuccino met eekhoorntjesbrood en geitenkaasroom

  • HOOFD
    Vegetarische Wellington met pompoen, rode ui, cranberrys en pecannoten

  • DESSERT
    Tiramisu van vanille-hangop met speculoos, amaretto en gekaramelliseerde peer


Wil jij dit menu kant-en-klaar thuis bezorgd krijgen?
Jouw volledige 4-gangen vegetarische kerstdiner is te bestellen vanaf 99 euro voor 4 personen. Dit loopt als volgt op voor meer personen:

  • 4 personen: 99 euro

  • 6 personen: 129 euro

  • 8 personen: 159 euro

  • 10 personen: 189 euro

  • 12 personen: 219 euro


Het wijnpakket met totaal 6 flessen wijn kost 45 euro per pakket.

Wees er snel bij! Onder de eerste 100 bestellingen verloot Willem & Drees 10x een wijnpakket. Bestellen doe je hier.

Geniet van een vegetarische kerst! En laat ons alsjeblieft allemaal weten wat jullie van ons kerstmenu vonden! Wij kijken natuurlijk enorm uit naar allemaal kerstige foto’s op Facebook en Instagram met #kerstbox #willemdrees #dehippevegetarier ALVAST EEN FIJNE KERST!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

3 Reacties

Ik heb zojuist de paddenstoelencappuccino bereid (het is nog warm). Is het nu de bedoeling dat de cappuccino koud wordt geconsumeerd? Dit staat niet duidelijk in het recept. Groetjes, Armand

12:04 19 januari 2024

Hi Armand, sorry voor de verlate reactie! Ik hoop dat jullie hem heerlijk warm hebben opgegeten. Inprincipe worden alle soepen (behalve gazapacho) warm geserveerd, dus vandaar dat het er niet expliciet bij stond, maar goede tip voor de volgende keer. Ik hoop dat jullie heerlijk gegeten hebben! Lieve groet, Isabel

12:04 19 januari 2024

Vandaag gemaakt voor de familie, men vond het erg lekker! Al een keertje eerder gemaakt om te proberen, maar is niet moeilijk en goed vooraf te maken. Smaakt naar meer.

12:04 19 januari 2024

Wat leuk om te horen, Angela! :-)

12:04 19 januari 2024

Ik heb nog van die gedroogde paddenstoelen in huis, leuk om dit ermee te maken!!

12:04 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.