...

Koolhydraatarm bananenbrood met koffie en amandelmeel

door | 12 sep 2022 | De Hippe Vegetariër, Recepten, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Deze maandag vraagt om een heerlijke stukje bananenbrood als tussendoortje! De zomer is bijna voorbij en we komen langzaamaan weer terug in het oude ritme. Met dit recept voor een koolhydraatarm bananenbrood kun jij nog steeds genieten. Door de toevoeging van koffie heb jij gelijk een goede kickstart op jouw maandag! Lees snel verder.

Ingrediënten
voor 3-4 personen
3 bananen
3 eieren
300 g amandelmeel (wij gebruiken Amandelmeel Gold van Amanprana)
30 g hazelnoten
80 ml espresso
1 el cacaopoeder
2 tl bakpoeder

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Voeg het amandelmeel, de bananen, de espresso, het bakpoeder, de eieren en het cacaopoeder samen in een grote kom en mix het geheel tot een glad beslag.
3. Hak de hazelnoten grof en roer een deel van de hazelnoten door het beslag. Bewaar de rest voor garnering.
4. Verdeel het beslag over de cakevorm en zet het koffie-bananenbrood voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Laat het bananenbrood daarna circa 30 minuten afkoelen.
6. Snijd na 30 minuten het bananenbrood in plakjes en besmeer het met je favoriete spread of notenboter!

Welke vegetarische koolhydraatarme recepten maak jij graag of heb jij al geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Koolhydraatarm bananenbrood met koffie en amandelmeel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

2 Reacties

  1. Gerald Bos

    Zou je misschien ook erbij kunnen zetten wat de voedingswaarde (ongeveer) zijn wanneer je dit bananenbrood maakt?

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Beste Gerald,

      Bedankt voor je opmerking! Helaas kan ik op dit moment geen antwoord op je vraag geven. We gaan jouw opmerking in ieder geval meenemen in de feedback. Wellicht kan je op mijn eetmeter.nl van het voedingscentrum zelf uitrekenen wat de voedingswaardes van dit recept zijn 🙂

      Succes!

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt