Deze maandag vraagt om een heerlijke stukje bananenbrood als tussendoortje! De zomer is bijna voorbij en we komen langzaamaan weer terug in het oude ritme. Met dit recept voor een koolhydraatarm bananenbrood kun jij nog steeds genieten. Door de toevoeging van koffie heb jij gelijk een goede kickstart op jouw maandag! Lees snel verder.
Ingrediënten
voor 3-4 personen
3 bananen
3 eieren
300 g amandelmeel (wij gebruiken Amandelmeel Gold van Amanprana)
30 g hazelnoten
80 ml espresso
1 el cacaopoeder
2 tl bakpoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Voeg het amandelmeel, de bananen, de espresso, het bakpoeder, de eieren en het cacaopoeder samen in een grote kom en mix het geheel tot een glad beslag.
3. Hak de hazelnoten grof en roer een deel van de hazelnoten door het beslag. Bewaar de rest voor garnering.
4. Verdeel het beslag over de cakevorm en zet het koffie-bananenbrood voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Laat het bananenbrood daarna circa 30 minuten afkoelen.
6. Snijd na 30 minuten het bananenbrood in plakjes en besmeer het met je favoriete spread of notenboter!
Welke vegetarische koolhydraatarme recepten maak jij graag of heb jij al geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
Zou je misschien ook erbij kunnen zetten wat de voedingswaarde (ongeveer) zijn wanneer je dit bananenbrood maakt?
Beste Gerald,
Bedankt voor je opmerking! Helaas kan ik op dit moment geen antwoord op je vraag geven. We gaan jouw opmerking in ieder geval meenemen in de feedback. Wellicht kan je op mijn eetmeter.nl van het voedingscentrum zelf uitrekenen wat de voedingswaardes van dit recept zijn 🙂
Succes!
Groetjes,
Daniëlle