De dagen dat we allemaal eigenlijk net iets te druk zijn om uitgebreid te koken kennen we allemaal. Gelukkig hebben de zusjes en medebloggers Pauline en Annika onlangs een nieuw kookboek uitgebracht ‘Lekker makkelijk‘. Hierin staan meer dan 100 recepten die allemaal snel en makkelijk zijn. Vandaag mogen wij één van deze recepten met jou delen, namelijk deze pasta pesto met brie uit de oven. Een heerlijk recept als je het ons vraagt en super makkelijk om te maken. Benieuwd geworden naar dit recept, bekijk het hier!
Ingrediënten
voor 4 personen
800 g tomatenblokjes (uit blik)
500 g broccoli
300 g pasta (bijvoorbeeld conchiglioni of grote macaroni)
200 g brie
100 g pesto
70 g cashewnoten
4 teentjes knoflook
3-4 takjes verse basilicum
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
2. Vul een ovenschaal met de tomatenblokjes. Pers de teentjes knoflook boven de schaal uit. Doe er naar smaak peper en zout bij. Hussel het door elkaar.
3. Snijd de roosjes van de broccoli. Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de broccoliroosjes en pasta in 8 minuten beetgaar. Giet af, meng de pesto door de pasta en verdeel het over de ovenschaal.
4. Snijd de brie in plakken en leg ze over de pasta. Zet de schaal 15 tot 20 minuten in de oven en zorg dat de brie smelt.
5. Hak de cashewnoten grof en bestrooi de pastaschotel ermee. Garneer het royaal met basilicum.
Ben jij benieuwd geworden naar ‘Lekker makkelijk’? En ga jij dit recept maken? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lekker makkelijk
Pauline en Annika Weuring
Drukkerij: MarcelisDekave
ISBN: 978 90 903 4865 0
€24,95
0 reacties