Little Green Kitchen: Groene soep met room wolkjes
Lieske van der Waals

Little Green Kitchen: Groene soep met room wolkjes

dinsdag 06 augustus 2019
Little Green Kitchen is het vegetarische kookboek dat helemaal kids-proof is! David Frenkiel & Luise Vindahl zijn het duo achter Green Kitchen Stories en brachten met Little Green Kitchen een nieuw boek uit. Wij konden ons geluk niet op! De kookboeken van het gelijknamige blog Green Kitchen Stories staan namelijk boordevol vegetarische recepten. Vandaag delen wij het recept voor spinaziesoep met room wolkjes! Benieuwd wat wij vonden van de rest van Little Green Kitchen? Lees hier de review.

Ingrediënten
voor 4 personen
Voor de spinazie-aardappelsoep:
2 el olijfolie
2 preien, boven- en onderkant verwijderd en grof gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en grof gesneden
8 takjes verse tijm, alleen de blaadjes en grof gesneden
15 g verse gember, geschild en fijn geraspt
600 g aardappels, geschild
1 liter groentebouillon
8 handenvol spinazie (200 g), steeltjes verwijderd
zout en peper

Voor de volwassenen upgrade:
200 g sperziebonen, uiteinden verwijderd, gehalveerd
plakjes avocado

Voor de roomwolkjes (naar smaak):
opgeklopte slagroom of kokosyoghurt
gedopt hennepzaad
extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote pan met deksel op middellaag vuur en fruit de prei, knoflook, tijm en gember 5 minuten, of tot de prei zacht begint te worden.

  2. Snijd de aardappels in hapklare stukjes, voeg toe aan de pan en bak 10 minuten mee, of tot de prei zacht is.

  3. Schenk de bouillon erbij, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat met het deksel half op de pan 15 minuten zacht koken, of tot de aardappels gaar zijn.

  4. Maak intussen de toverbonen. Breng een klein pannetje water aan de kook, voeg de sperziebonen toe en blancheer een paar minuten, of tot ze beetgaar zijn. Haal van het vuur, giet af en zet weg.

  5. Haal de soep van het vuur, roer de spinazie erdoor en pureer met een staafmixer tot de soep helemaal glad is.

  6. Dien warm op met de toverbonen, een schepje room, hennepzaad, wat avocado en een scheutje olie.


Tip voor helpende handjes! Laat de kinderen helpen met het schillen van de aardappels, het pureren van de soep (met jouw hulp) en, natuurlijk, met het opkloppen van de slagroom.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Little Green Kitchen gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een berichtje via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Little Green Kitchen
David Frenkiel & Luise Vindahl
Uitgeverij Becht
ISBN: 9789023016052
Prijs: 24,99

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Deze soep is echt heééérlijk!

11:50 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.