...

Loaded kimchi sandwich met aubergine en kaas

door | 8 jul 2023 | aubergine, Brood, De Hippe Vegetariër, Lunch, Recepten, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Ben je op zoek naar nieuwe manieren om je zelfgemaakte kimchi te gebruiken? Dan hebben we de perfecte inspiratie voor je! Vandaag delen we een onweerstaanbaar lunchrecept voor een loaded kimchi sandwich met gebakken aubergine en gesmolten kaas. Stel je voor: knapperig brood belegd met de pittige, gefermenteerde smaak van zelfgemaakte kimchi. Deze sandwich is een waar genot!

In dit artikel delen we het eenvoudige recept, inclusief handige tips om de sandwich naar jouw smaak aan te passen. Of je nu een ervaren kimchi-liefhebber bent of nieuwsgierig bent naar de smaken van de Koreaanse keuken, deze loaded kimchi sandwich zal je zeker verrassen met zijn heerlijke combinatie van smaken en texturen. Bereid je voor om je lunchroutine een opwindende boost te geven met dit overheerlijke gerecht!

 

Ingrediënten

voor 2 belegde broodjes
2 sneeën brood, in dikke plakken
1 aubergine, in dikke pakken
1 bosui
60 g kimchi
50 g (plantaardige) geraspte kaas
50 g (plantaardige) roomboter
2 el (plantaardige) mayonaise
2 el zonnebloemolie
1 el sojasaus
2 tl sesamzaad   

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Marineer de aubergine plakken in een kom in ruime hoeveelheid zonnebloemolie en sojasaus.
3. Verhit olie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de aubergine 5 minuten aan beide kanten, totdat deze zachter is en goudbruin kleurt.
4.
Smeer de sneeën brood aan 1 kant in met roomboter. Verhit een grillpan met een klont boter op middelhoge temperatuur en gril de sneeën brood totdat deze goudbruin kleuren.
5. Beleg de sneeën brood met de aubergine en verdeel de kaas erover. Leg de sneeën brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5 minuten in het midden van de oven totdat de kaas gesmolten is.
6. Verdeel de sneeën brood over de borden en beleg met kimchi, garneer met sesamzaad, bosui en mayonaise en serveer direct. 

Tip: Lunch jij liever plantaardig? Gebruik dan Violife Gouda Flavour Grated als vervanging voor de kaas en kies een plantaardige boter en mayonaise! Eet smakelijk. 

Heb jij dit lunchgerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet recept met kimchi? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Loaded kimchi sandwich met aubergine en kaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Leonie Koker

Leonie Koker

Léonie eet, kookt en bakt zich suf. Gelukkig is dit samen met schrijven over eten, een van haar van haar favoriete bezigheden! Ook is ze altijd op zoek naar de leukste, lekkerste restaurants en is ze altijd wel te paaien voor een hapje (en een drankje ;-))Een foodie in hart en nieren dus!
Leonie Koker

Latest posts by Leonie Koker (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt