Made by Ellen is het eerste kookboek van Ellen van Duijn: blogger (madebyellen.com), receptontwikkelaar, foodfotograaf en -stylist. Met een chefkok als moeder en een gastheer-sommelier als vader, is Ellen opgegroeid met lekker en vers eten. Dit laat zij ons zien in haar kookboek Made by Ellen. Vandaag mogen wij één van haar recepten met jullie delen. Duik de keuken in en ga aan de slag met deze tuinbonensalade!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 kilo tuinbonen, gedopt
1 (gele) courgette
3 el extra vergine olijfolie
2 el witte wijnazijn
3 el ricotta
rasp van ½ citroen
peper en zout
voor de basilicumolie
2 el basilicumblaadjes, fijngehakt
1 el extra vergine
olijfolie
Bereidingswijze
1. Leg de courgette in een grote pan. Als het net niet past snijd je een klein stukje van de uiteinden. Schenk water in de pan zodat de courgette grotendeels onderstaat. Zet de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat de courgette 8 minuten zachtjes koken. Doe de tuinbonen erbij en kook nog eens 2 minuten totdat alle groenten net beetgaar zijn.
2. Maak ondertussen de basilicumolie. Doe de fijngehakte basilicumblaadjes met de olie in een kom. Wrijf met de bolle kant van een eetlepel de blaadjes helemaal fijn zodat de basilicum goed door de olie wordt opgenomen.
3. Giet de groenten af en snijd de courgette in dunne plakjes. Leg deze samen met de tuinbonen in een schaal. Schenk de olijfolie en witte wijnazijn bij de groenten nu alles nog warm is en hussel om. Schep de ricotta op de salade en verdeel de basilicumolie erover. Breng op smaak met citroenrasp, peper en zout.
Heb jij dit recept uit Made by Ellen van Ellen van Duijn gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Made by Ellen
Ellen van Duijn
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046825433
Prijs: €25.99
0 reacties