Vind jij dat salades alleen geschikt zijn om te eten in de zomer? Dat zijn wij niet met je eens! En dat bewijst deze salade maar uit het kookboek ‘Saladebijbel‘. Een heerlijke Mediterraanse salade met orzo en boordevol groenten. Maak genoeg en je kunt jezelf ook nog verwennen tijdens het lunchmoment van de dag erna! Twee maaltijden in een klap, wie wil dat nu niet? Kook jij met ons mee?
Ingrediënten
voor vier personen
12 dolma’s
2 paprika’s, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 citroen, sap en rasp
1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt
1 rode ui, gesnipperd
1/2 radicchio, in dunne reepjes
1/2 komkommer, in blokjes
200 g cherrytomaten, gehalveerd
175 g orzo
15 g bladpeterselie, grof gehakt
15 g basilicum, grof gehakt
8 el mayonaise
8 el Griekse yoghurt
4 el olijfolie
3 el wittewijnazijn
2 el kappertjes
1/2 tl oregano
zout en peper
Hoe maak je deze Mediterraanse salade?
- Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook. Voeg de orzo toe en kook in 8 minuten gaar. Giet af, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en meng kort. Zet opzij.
- Meng ondertussen de mayonaise met de Griekse yoghurt, knoflook, de helft van de citroenrasp en de helft van het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Smeer de saus uit over een groot bord.
- Meng de orzo met de kikkererwten, rode ui, bleekselderij, radicchio, paprika, komkommer, cherrytomaten, olijven, kappertjes, bladpeterselie, basilicum, wittewijnazijn, oregano, de overige citroenrasp en het overige citroensap. Brengt op smaak met zout en peper. Schep op de knoflooksaus en garneer met de dolma’s.
Heb jij dit recept uit ‘Saladebijbel‘ geprobeerd? Of heb je een andere favoriet? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Saladebijbel
Bol.com | Libris
Welmoed Bezoen
34,99 | Carrera
ISBN 9789048865437
0 reacties