...

Mindmap cooking: Rodebietenpannenkoeken

door | 10 sep 2019 | bieten, Granen, Ontbijt, Recepten, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Robin Seuren, auteur van Mindmap cooking, is een gedreven jonge vrouw met passie voor voeding en gezondheid. Via haar eigen praktijk Van Natura houdt zij zich bezig met een tal aan activiteiten: lezingen, kookworkshops, een kinderkookcafé en kinderfeestjes. Daarnaast geeft ze professioneel voedingsadvies. Tussen al deze activiteiten door vond Robin de tijd om een boek te schrijven: Mindmap cooking! Vandaag delen wij één van haar recepten die zowel letterlijk als figuurlijk een hele mond vol is: de rodebietenpannenkoeken!

Ingrediënten
Voor 10 pannenkoeken
2 (voorgekookte) rode bieten
180 g boekweitmeel/havermeel
3 eieren
100 ml water of kokosmelk
1 el kaneel of koekkruiden
1 tl vanillepoeder
3 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zeezout
om te bakken: 2 el kokosolie

voor de chocoladesaus
80 g pure chocolade (70 procent cacao of meer)
1 el kokosolie
evt. 1 el ahornsiroop of honing
ter garnering: granola, cacaonibs

Bereidingswijze
1. Kook de bieten gaar of gebruik voorgekookte rode bieten.
2. Maak een puree van de gekookte bieten.
3. Meng die met de overige ingrediënten tot een beslag. Vind je het beslag te dik? Voeg dan wat extra water toe.
4. Verhit een koekenpan met de kokosolie. Schenk er een soeplepel beslag in en strijk het uit tot een mooi pannenkoekje. Bij een grotere koekenpan kun je er ook meerdere tegelijk bakken.
5. Bak de pannenkoekjes aan beide zijden gaar op een laag vuur. Herhaal dit tot het beslag op is.
6. Stapel de pannenkoeken op een bord.
7. Smelt ondertussen de chocolade in een pannetje.
8. Voeg de kokosolie en eventueel het zoetmiddel toe en roer goed door.
9. Schud de chocoladesaus over de pannenkoeken. Garneren met granola en wat cacaonibs.

Serveertips
– Voeg 1 el cacaopoeder toe aan het beslag voor chocoladepannenkoeken.
– Serveer met gestoofde appeltjes en speculaaskruiden.
– Koud nog lekkerder!

Tip!
Gebruik een koekenpan met een goede antiaanbaklaag. Dan komen de pannenkoekjes heel uit de pan. Dat voorkomt een hoop frustratie bij jezelf en de kinderen. Wil je de pannenkoeken tussendoor warmhouden? Zet ze dan in de oven op 70-80 °C.

Heb jij dit recept uit Mindmap cooking van Robin Seuren gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Mindmap cooking
Robin Seuren
Uitgeverij: Het Boekenschap
ISBN: 9789492723543
Prijs: €32.50

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Mindmap cooking: Rodebietenpannenkoeken stapel
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt