...

Minestronesoep

door | 20 okt 2023 | bleekselderij, bloemkool, courgette, Recepten, Soep, sperziebonen, tomaten

Print Friendly, PDF & Email

Soep is altijd een goed idee. Wij vinden de meest rijkgevulde soepen het allerlekkerst. Het liefst met zoveel mogelijk groenten erin. Toen we in het kookboek ‘Toscanini‘ dit recept voor een goedgevulde minestronesoep tegenkwamen moesten we deze natuurlijk met jullie delen. In alle regio’s van Italië hebben ze een verschillende versie op de minestrone. Altijd goedgevuld met groenten en aangevuld met bonen, rijst, pasta of een combinatie van die drie. Voel je dus vrij om eigen aanpassingen te maken! Kook jij met ons mee?

 

Ingrediënten

3 grote vastkokende aardappelen
1 blik (400 g) bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 courgette
1 laurierblad
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
½ bloemkool
½ blik (200 g) gepelde tomaten
½ bos bladpeterselie, fijngehakt
200 g sperziebonen
200 g cavolo nero
150 g ditali of anelli, gedroogd (of gebruik een andere korte pasta)
80 g Parmezaanse kaas, geraspt
extra vergine olijfolie
peper en zout

 

Hoe maak je de minestronesoep?

  1. Snijd alle groenten in even fijne blokjes. Laat een pan met dikke bodem heet worden, doe de olie erin. Voeg de knoflook, ui, wortel en de bleekselderij toe en laat op laag vuur geurig en glazig worden. Dit duurt minstens 10 minuten.
  2. Doe dan de rest van de groenten, tomaten en zout en peper erbij. Schep even om en giet er 1½ liter water bij.
  3. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 35 minuten sudderen of tot alle groenten gaar zijn maar nog wel hun vorm behouden hebben.
  4. Doe de pasta erbij en laat 10 minuten meekoken. Doe dan de bonen en de peterselie erbij en laat even doorwarmen.
  5. Serveer met Parmezaanse kaas, een scheut goede olijfolie en versgemalen peper.

Heb jij dit recept voor een minestronesoep geprobeerd? Of heb je een ander favoriet recept uit het kookboek ‘Toscanini‘? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Toscanini
Bol.com | Libris
Maud Moody
Carrera culinair
€35,-

Toscanini

Summary
recipe image
Recipe Name
Minestronesoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

Latest posts by Karlijn Swaen (see all)

1 Reactie

  1. Manolito van Galen

    Hoi Karlijn,

    Een heerlijk gerecht.
    Hoeveel wortelen zijn nodig?
    Ik zie ze niet bij de ingrediënten staan.
    En wat dient er met het laurierblad te gebeuren?
    Hartelijk dank voor jouw antwoorden.

    Groetjes,

    Manolito van Galen

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt