Gim (spreek uit: kim) is Koreaans voor zeewier en wordt geroosterd en gezouten verkocht. Je kunt er grote vellen van kopen of pakjes met kleine rechthoekjes gim (zeewiervellen dus). In Korea wordt er bij bijna elke rijstmaaltijd gim geserveerd. De bedoeling is dat je rijst in zo’n velletje wikkelt, super lekker. Vandaag delen wij een recept met gim uit het kookboek ‘Noedels‘ van Emma de Thouars. Emma is dol op zeewier, maar door haar reis naar Korea werd zij obsessed met het spul. Verkruimel het over je rijst met ei en je hebt een snelle maaltijd. Of verkruimel het door een salade of over je popcorn. ”Waar ik het ook mee eet, de smaak brengt me direct terug naar Korea” zegt Emma. Ook zin gekregen in zeewier? Lees dan snel verder voor het recept.
Ingrediënten
voor 1 persoon
1 pak (5 gram) gim
100 gram spaghetti of tarwenoedels
50 gram boter
1 tl sesamolie
zout
Hoe maak je deze noedels met zeewierboter?
- Breng een pan ruim gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti of noedels zoals aangegeven op de verpakking. Doe intussen de boter en sesamolie in een grote kom en verkruimel met je handen de gim erboven. Giet de noedels af, maar bewaar een klein beetje kookwater.
- Meng de noedels met de ingrediënten in de kom en een snuf zout. Voeg beetje bij beetje een paar eetlepels kookwater toe en blijf roeren tot je een mooie, glanzende saus om je noedels hebt. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout, maar als je water al goed gezouten was, is dat waarschijnlijk niet nodig.
Heb jij dit recept voor noedels met zeewierboter of een ander recept uit het kookboek ‘Noedels‘ gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Noedels
Emma de Thouars
Bol.com | Libris
Nijgh & van Ditmar
0 reacties