Noedelsoep met Thaise wokgroente en geroosterde pinda’s
Lieske van der Waals

Noedelsoep met Thaise wokgroente en geroosterde pinda’s

maandag 08 februari 2021
Naar recept

Koken met groente saai? Echt niet! Met een groentehack zet je snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je hebt een groentehack die je als basis kunt gebruiken voor verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een saus, spread, salade of soep van een groentehack. Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack wokgroente en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag op het menu: noedelsoep met Thaise wokgroente en geroosterde pinda's!

Ingrediënten

Voor

4

personen

voor de noedelsoep met geroosterde pinda’s:

voor de groentehack wokgroente:

voor de groentehack wokgroente:

Stap 1

Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in een keukenmachine en blend tot een gladde pasta.

Stap 2

Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren. Voeg de wokgroente toe aan de pan en roerbak het geheel 6-8 minuten.

Tip! Kijk de video met instructies om de groentehack wokgroente te maken. Zo kan jij zelf ook aan de slag, hier je vind de groentehack wokgroente!

voor de noedelsoep:

Stap 1

Bereid de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking, snijd de lente-ui in dunnen ringen en de ongezouten pinda’s grof.

Stap 2

Breng de kokosmelk samen met de groentebouillon aan de kook in een ruime kookpan en laat 4 minuten op middelhoog vuur doorkoken.

Stap 3

Verdeel de rijstnoedels en de wokgroente over vier kommen en giet hier de kokos-groentebouillon in. Verdeel hier de lente-ui en ongezouten pinda’s over en serveer direct!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.