Groene Shakshuka met geitenkaas, avocado en pita
Sammie Eslamimoghaddam

Groene Shakshuka met geitenkaas, avocado en pita

zaterdag 14 maart 2020

Voor ons tweede NWZV (nationale week zonder vlees) recept van de dag gaan we aan de slag met de vegetarische eiwitbron ei. En omdat het weekend is gaan we natuurlijk voor gemak. Vandaag maken we een eenpansgerecht: groene Shakshuka met geitenkaas, avocado en pita! Ingrediënten voor 4 personen 4 (volkoren) pitabroodjes 3 avocado’s 150 gram spinazie 150 gram zachte geitenkaas schijfjes 8 eieren 1 el harissa 80 gram pistachenoten 100 ml water peper 1 el olijfolie  Bereidingswijze 



  1. Pureer de avocado’s in een keukenmachine, voeg hier de harissa en de helft van de spinazie beetje bij beetje aan toe. Om de juiste dikte te krijgen, voeg je beetje bij beetje water toe totdat het een mooie saus is. 

  2. Zet een koekenpan of andere diepe pan op het vuur met olijfolie en bak hier een minuut de rest van de spinazie in op. 

  3. Verdeel vervolgens het avocado mengsel hier overheen en maak hier putjes in voor de eieren. Breek voorzichtig de eieren boven de gemaakte putjes.

  4. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel dit ook over de pan.

  5. Doe een deksel op de pan en laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur.

  6. Rooster ondertussen de pistachenoten kort in een aparte pan en bak de pitabroodjes af zoals op de verpakking beschreven staat. 

  7. Wanneer de eieren klaar zijn, voeg je peper toe aan de pan en verdeel je de pistachenoten eroverheen.

  8. Serveer het gerecht samen met de pitabroodjes!


 

Wat vond jij van dit eenpansgerecht? Heb je zelf nog een lekker vega eenpansrecept liggen?

Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!  

Het ultieme recept voor een klassieke shakshuka, dat vind je hier!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.