Gebana
Gebana, het Zwitserse bedrijf met een missie, heeft een geweldige oplossing bedacht voor duurzame en rechtvaardige handel! Ze zijn helemaal hip en gaan voor groen én lekker. Hoe dan? Nou, luister naar dit: ze kopen een gigantische hoeveelheid oogst in één keer op, zonder te vliegen, en sturen het naar de gewenste locatie. Dat scheelt een hoop voedselkilometers! Wat zo bijzonder is aan Gebana, is dat ze alleen producten aanbieden die in het seizoen zijn. En hier komt het gave gedeelte: die vruchten mogen best een beetje gekke vormen hebben. Dus ook de kleinere of gehavende exemplaren belanden gewoon bij jou thuis. Hoe leuk is dat?! Wil je meer lezen over seizoensfruit en Gebana? Lees dan dit artikel!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
voor de orange glaze
Hoe maak je deze orange glazed tofu?
Stap 1
Snijd de tofu in driehoekjes en meng de ingrediënten voor de orange glaze in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Stap 3
Verhit olie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de tofu driehoekjes totdat deze knapperig zijn geworden. Voeg vervolgens de sinaasappel glaze toe en verwarm gedurende 5 tot 8 minuten tot het dikker wordt.
Stap 4
Bak in een andere pan op middelhoge temperatuur met een beetje olie de bimi en paprika 3 tot 5 minuten totdat deze goudbruin kleurt en knapperig zijn geworden.
Stap 5
Verdeel de rijst over de borden, serveer met de groenten en top af met orange glazed tofu. Giet eventueel nog iets van de glaze over het gerecht. Serveer direct.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet recept met tofu?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.