Paasmenu: Snack balletjes
Lieske van der Waals

Paasmenu: Snack balletjes

zaterdag 26 maart 2016

De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? We helpen je een beetje op weg door deze week elke dag een speciaal Paas-recept online te zetten. Vandaag:chocolade snack balletjes. Want geen paastafel is compleet zonder chocolade. Niet in de vorm van paaseitjes, maar door chocolade snack balletjes.


Wat heb je nodig voor deze snack balletjes?
200 g dadels
50 g havermout
50 g zonnebloem pitten
50 g cacao
3 el maca poeder
150 g kokos rasp
10 frambozen

Hoe maak je deze snack balletjes?
Verwijder de pit uit de dadels en zet apart tot later gebruik. Maal de havermout en zonnebloempitten in de keukenmachine tot poeder. Voeg hier de cacao, maca poeder, en dadels aan toe en vermaal tot een glad geheel. Rol balletjes van dit mengsel en zet deze apart. Het roze schaafsel maak je door de frambozen te mengen met kokosrasp. Rol de balletjes één voor één door de roze kokosrasp en plaats de balletjes tot een uur in de koelkast. Je kan de balletjes in de koelkast of vriezer bewaren.

Ga jij dit recept maken met Pasen? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie paasfoto’s te ontvangen! 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.