...

Paasmenu: witte chocolade mousse met topping van paaseitjes

door | 12 apr 2017 | Feestdagen, Recepten, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? De komende weken delen wij onze paasinspiratie. Vandaag witte chocolade mousse met topping van paaseitjes.

Wat heb je nodig?
150g witte chocolade
3 eiwitten
100g suiker
300ml slagroom

Optioneel:
1tl Grand Marnier
Paaseitjes
Citroen merengue

Hoe maak je deze witte chocolade mousse met topping van paaseitjes?
Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een metalen of glazen kom boven een pan met kokend water te plaatsen. Zet het vuur zachter voordat je de kom hierboven plaatst en zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Plaats de chocolade in de kom en laat deze langzaam smelten. Scheidt ondertussen het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit met de suiker op tot een stijf mengsel. Als de chocolade gesmolten is en de eiwitten stijf, vouw je deze door elkaar. Ondertussen klop je de slagroom lobbig. In vier delen meng je rustig de slagroom door het eiwit-chocolade mengsel tot een glad geheel. Optioneel: voeg nu de Grand Marnier toe aan het mengsel. Plaats het mengsel afgedekt in de koelkast. Je kan dit een paar uur of een nacht laten staan tot de mousse stevig is. Deze kan je voor de paasbrunch mooi serveren in kleine glaasjes, of serveren als dessert. Bij het opdienen decoreer je de mousse nog met gebroken paaseitjes en gebroken merengue voor het ultieme paasgevoel.

Ga jij dit recept maken met Pasen? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie paasfoto’s te ontvangen! 

Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

3 Reacties

  1. Marion

    Ik wil dit recept heel graag maken, voor hoeveel personen is’t recept??

    Antwoord
  2. Marion

    Voor hoeveel personen is dit gerecht?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt