Pompoenmenu: pompoenbonbons
Isabel Boerdam

Pompoenmenu: pompoenbonbons

vrijdag 19 december 2014
Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Een teken van ultieme luxe: het pre-dessert. Een zoete traktatie om je gasten voor te bereiden op het echte dessert. In dit geval: rauwe pompoenbonbons. Warm, zoet en met smaakvol.

Wat heb je nodig?
1 kop vol dadels
1 kop havermoutvlokken
1 kop kokosschaafsel
1 kop pompoenpitten
½ kop pompoenpuree (gewoon gepureerde, gekookte pompoen)
1 eetlepel lijnzaad
2 eetlepels honing
2 theelepels kaneel
snufje zout

Hoe maak je deze pompoenscones?
Haal de pitten uit de dadels en doe ze samen met de havermoutvlokken, het kokosschaafsel, de pompoenpitten, de pompoenpuree, het lijnzaad, de honing, de kaneel en het snufje zout in een keukenmachine. Laat het geheel mixen tot er een deeg ontstaat. Rol kleine balletjes van het deeg ter grote van een bonbon en leg deze op een schaal. Zet minstens een uur in de koelkast alvorens te serveren. Dan heb je smulbonbons (en een heerlijke snack voor de volgende dag)!

Bron: Gimme Some Oven, funny female kookblog

Ga jij met kerst voor dit unieke hippe vegetarische pompoenmenu? Of kies je een van de gerechten? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

4 Reacties

heerlijk recept, ik duw de bolletjes iets platter en versier deze met ofwel stukje gedroogd fruit, besje of nootje

12:22 19 januari 2024

Dank voor de tips Marie, leuk om te horen!

12:22 19 januari 2024

heb beide tips van de dames hierboven toegepast op het recept, de vriezer ligt ook al vol. Zijn heerlijk! Merry Xmas

12:22 19 januari 2024

Heerlijke balletjes en super gezond natuurlijk. Fijn om ze gewoon in de koelkast te hebben staan (het grootste deel vries ik in) als verantwoord en erg lekker tussendoortje. Zelf rooster ik de pitten, kokos en haver voor nog meer smaak en betere verteerbaarheid

12:22 19 januari 2024

Wat fijn om te horen Rada! Dat roosteren houd ik erin en dat invriezen vind ik ook een heel goed idee!

12:22 19 januari 2024

Als je ze door gedroogde kokos rolt, zien ze er nog feestelijker uit.

12:22 19 januari 2024

Goed idee Gerrie, dank!!

12:22 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.