...

Pompoenmenu: Pompoentaartje met kokosroom

door | 20 dec 2014 | Feestdagen, Glutenvrij, pompoen, Recepten, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Deze pompoentaartjes zorgen voor een heerlijk winters en verrassend dessert. Bovendien lekker makkelijk, want je kan ze een dag van te voren maken!

Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
200 gram amandelmeel (gemalen witte amandelen)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
50 gram boter
3 eetlepels ahornsiroop
snufje zout

Voor de vulling:
1 kop rauwe cashewnoten (Let op! Van te voren minstens 5 uur geweekt)
2 koppen pompoenpuree (gewoon gepureerde, gekookte pompoen)
½ kop ahornsiroop (of eventueel honing)
2 theelepels kaneel
2 theelepels vanillezaadjes
1 centimeter gember, geschild en geraspt
snufje zout

Voor de kokosroom:
1 blik organische kokosmelk (Let op! Van te voren 24 uur in de koelkast koelen!)
2 theelepels ahornsiroop
1 theelepel vanillezaadjes

Voor de garnering:
Handje pecannoten, geroosterde

Hoe maak je deze pompoentaartjes?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak eerst het deeg: doe de amandelmeel met het bakpoeder, de kaneel, de boter, de ahornsiroop en het snufje zout in een kom en kneed tot er een egaal deeg ontstaat. Als het deeg te droog is kan je altijd een beetje koud water toevoegen. Druk het deeg in ingevette eenpersoonstaartvormpjes of muffinvormpjes en prik in met een vork om rijzen te voorkomen. Bak voor 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Maak ondertussen de vulling: doe de rauwe geweekte cashewnoten samen met de pompoenpuree, de ahornsiroop, de kaneel, de vanillezaadjes, de gemberrasp en het snufje zout in een keukenmachine en mix tot er een egale massa ontstaat. Verdeel het beslag over de gebakken taart vormpjes en laat minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
Voor het serveren maak je de kokosroom. Zorg dat het blik kokosmelk goed gekoeld is. Zodra je het opent zal je zien dat de kokos zich van het water gescheiden heeft en dat er bovenop een dikke plak kokos ligt. Haal deze dikke kokosplak voorzichtig uit het blik, zonder het overgebleven wat mee te nemen. Voeg de ahornsiroop en de vanillezaadjes toe en mix met een staafmixer tot er een romige massa ontstaat. Leg op ieder taartje een toef kokosroom en bovenop een geroosterde pecannoot. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Tasty Yummies, stoer seizoenskookblog

Ga jij met kerst voor dit unieke hippe vegetarische pompoenmenu? Of kies je een van de gerechten? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoenmenu: Pompoentaartje met kokosroom
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt