...

Quinoa salade met abrikozen, rucola en avocado

door | 13 jul 2015 | avocado, Glutenvrij, Granen, kikkererwten, Recepten, rucola, Salade, Snel klaar

Print Friendly, PDF & Email

Echt een prachtsalade voor een zomerse avond. Een kleurrijk en smaakvol geheel, lekker vullend maar niet te zwaar. Perfect! En de combinatie van de notige rucola met de zoete gedroogde abrikozen en de geroosterde amandeltjes is echt een uitvinding. Jum!

Wat heb je nodig?
voor 4 personen:
2 grote handen gemengde sla
250 gram quinoa
1 blik kikkererwten, uitgelekt
75 gram rucola
1 avocado, in blokjes
10 gedroogde abrikozen, klein gesneden

Voor de dressing:
4 eetlepels olijfolie
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, fijngeperst
1-2 theelepels honing
1 handje bieslook, fijngesneden
zout en peper

Voor de garnering:
Handje grofgehakte amandelen


Hoe maak je deze zomerse salade?
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak ondertussen de dressing: meng de olijfolie, met het citroensap, de knoflook, de honing en de bieslook. Proef en voeg extra honing, zout en peper toe naar smaak en laat even staan. Spreid een bedje van sla uit over de borden of leg op een grote schaal, en sprenkel 1/3 van de dressing hier overheen en meng. In een kom mix vervolgens de gekookte quinoa met de kikkererwten, de rucola, de avocado en de abrikoos. Doe ook hier 1/3 van de dressing overheen, meng en breng op smaak met zout en peper. Verdeel deze salade over de borden of over de schaal, sprenkel de rest van de dressing eroverheen. Rooster tot slot de grofgehakte amandelen in een droge koekenpan goedbruin en strooi deze over de salade. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische quinoa salade met abrikozen, rucola en avocado
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 10 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

5 Reacties

  1. Jacky

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Jacky,

      Dit recept is voor 3-4 personen! Ik heb het er direct bij gezet, dankjewel voor je opmerking.

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  2. Saskia

    Vandaag gemaakt en smaakte heerlijk.

    Antwoord
  3. Inge Coentje

    Vandaag gerecht klaargemaakt en is super in de smaak gevallen!
    Bedankt voor dit heerlijk recept!

    Inge Coentje

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Leuk om te horen Inge, dankjewel!!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt