Het pompoen seizoen is weer begonnen! Dat moeten we natuurlijk vieren met een heerlijk recept voor ravioli met flespompoen. De flespompoen wordt gemengd met ricotta, waardoor het een heerlijk milde, maar toch romige smaak heeft. Door de hazelnoten aan te bakken met ahornsiroop en chilivlokken krijgt dit recept net dat beetje extra pit wat het nodig heeft. Dit recept komt uit het kookboek ‘Vegan pasta‘. Een boek vol heerlijk, authentieke Italiaanse recepten! Kook jij vandaag met ons mee?
Ingrediënten ravioli met flespompoen
voor vier personen
10 blaadjes salie
8 vellen vegan pastadeeg
3 teentjes knoflook
1 grote sjalot
250 g vegan ricotta
140 g flespompoen, in blokjes
115 g gemalen hazelnoten
140 g flespompoen, in blokjes
3 el ahornsiroop
1 el chilivlokken
geraspte vegan Parmezaanse kaas
zout, naar smaak
Benodigdheden: een raviolistempel
Bereidingswijze
- Kook de flespompoen, laat afkoelen en stamp fijn met een pureestamper of pureer in een keukenmachine glad.
- Meng de ricotta met de flespompoenpuree en breng op smaak met zout. Schep in een spuitzak.
- Leg vier vellen pastadeeg op een met bloem bestoven werkvlak. Spuit op elk deegvel twee rijen met hoopjes van ongeveer 1 eetlepel vulling met telkens 5 centimeter ruimte ertussen.
- Leg de andere vier deegvellen voorzichtig op de vellen met de vulling en druk rond elk hoopje vulling om de lucht te verwijderen.
- Steek met een raviolistempel (in elke willekeurige vorm) de ravioli uit.
- Kook de ravioli in een grote pan kokend gezouten water, tot ze boven komen drijven en giet af.
- Voeg voor de saus de boter, de sjalot, de knoflook en de salie toe aan een grote koekenpan en bak 10 tot 15 minuten op matige temperatuur, tot alles lichtbruin en de salie krokant is. Breng op smaak met zout en zet apart.
- Verwarm de hazelnoten met de ahornsiroop, de chilivlokken en zout in een pan op middelhoge temperatuur, tot ze kleverig worden. Verdeel gelijkmatig over een stuk bakpapier en laat afkoelen.
- Zorg ervoor dat de pan met de saus (nog) warm is. Voeg de ravioli toe en roer voorzichtig door.
- Verdeel over de kommen, bestrooi met wat hazelnoten en Parmezaanse kaas en zorg dat in elke kom een paar krokante salieblaadjes liggen.
Heb jij dit recept uit ‘Vegan Pasta‘ geprobeerd? Of heb je een ander favoriet recept? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Vegan Pasta
Bol.com | Libris
Brianna Claxton
Good Cook
ISBN: 978 946 143 2902
€23,50
Lijkt me heerlijk, dit recept ga ik onthouden!
Hi Petra,
Wat leuk dat je zo enthousiast bent over dit recept.
Geniet ervan!
Liefs,
Bibian